Kungsbacka kommun - Två Kungsbackaföretag kan bli Årets tillväxtföretag

Två Kungsbackaföretag kan bli Årets tillväxtföretag

Newsdesk 22/9 09:11

Devicia och Autoconcept kan prisas som Årets företagare. De två Kungsbackaföretagen har nominerats av Business Region Sweden, BRG, till det prestigefyllda priset för sin förmåga att växa vad gäller såväl omsättning som anställda.

Devicia

Elisabeth Liljensten startade Devicia 2015. Företaget är en så kallad CRO, Contract Research Organisation, som hjälper olika medicintekniska företag med kliniska studier och strategisk rådgivning. En företagsidé som sedan starten visat sig vara väldigt efterfrågad. Elisabeth Liljensten varken hann eller behövde marknadsföra Devicia, utan i princip ägnade all tid åt att leverera åt de kunder som sökte upp henne. En lyxig nyföretagarstart, utan tvekan.

? Folk ringde och frågade om jag kunde hjälpa till, så jag bara körde. En ny person anställdes varje månad och vi fick ganska snart flytta ifrån våra för små lokaler i Kungsbacka till större, minns hon.

Sedan en tid tillbaka har Devicia kunnat arbeta mer strategiskt och långsiktigt med marknadsföring och tillväxt. Bland annat genom att sitta med i tekniska kommittéer som utvecklar regelverk, till exempel kring mobil hälsa och den snabba IT-utveckling som medicintekniken befinner sig i.

Autoconcept

Kungsbackabaserade AutoConcept grundades 1999 och erbjuder försäkringslösningar för alla typer av fordon, där storsäljaren är försäkringar för begagnade bilar. Och det råder inga tvivel om att produkterna är efterfrågade. Mellan 2014 och 2016 ökade AutoConcepts omsättning med 87 procent, från 63 till 118 miljoner. Under samma period ökade resultatet från 7,6 till 15,3 miljoner. Men det som verkligen imponerar med AutoConcept är att all tillväxt är helt organisk.

? För oss är målet att växa på ett tryggt och säkert sätt. Vårt mål är att växa med 30 procent per år, men att hela tiden göra det med god lönsamhet. Det är viktigt att ha marginaler, ingen vet när nästa lågkonjunktur slår till med full kraft. Och jag är själv förvånad över att ekonomin har varit stark under så pass lång tid nu, säger företagets vd Ulf Coxner.

Glädjande framgångar

Båda företagen är två av tre nominerade till Årets tillväxtföretag. Priset delas ut på BRG:s inspirationsdag den 5 oktober. Kungsbacka kommuns näringslivschef Elinor Filipsson blev inte överraskad över nomineringarna:

- Vi har många företag med stark tillväxt och en bred företagsflora, vilket avspeglas i dessa nomineringar. Vi följer de framgångar som företagen i Kungsbacka skördar med stor glädje och stolthet och tycker självklart att det är roligt att få ta del av deras tillväxt. Det gynnar kommunen som helhet.

Vinnaren Årets tillväxtföretag 2017 tillkännages på BRG:s Inspirationsdagen på Lindholmen den 5 oktober. Även priset Årets företagsledare delas ut. Inspirationsdagen är en del av BRG:s tillväxtprogram Expedition framåt som syftar till att deltagande företag paketerar sitt erbjudande bättre, blir en tydligare ledare, utvecklar nya marknadsförings- och säljkanaler, hittar rätt kompetens eller ökar effektiviteten i företaget via digitalisering. Genom programmet får deltagarna en personlig företagsrådgivare och tillgång till seminarier, workshops, nätverk samt mötesplatser som skapar värdefulla kunskaper och kontakter.

Mer information om företagen:

Devicia Autoconcept

Presskontakt Kungsbacka kommun:

Elinor Filipsson
Näringslivschef
______________________
Kungsbacka kommun
Kommunledningskontoret / Näringsliv
0300-83 44 89, 0702-80 90 75

elinor.filipsson@kungsbacka.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status