Handelshögskolan i Stockholm - Två professorer från Handelshögskolan invalda i IVA

Två professorer från Handelshögskolan invalda i IVA

Newsdesk 4/12 12:53

Professorerna Anna Dreber Almenberg och Sara Rosengren är bland de 18 personer från akademi och näringsliv som valdes in som ledamöter i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) vid den senaste Akademisammankomsten.

IVA bygger broar mellan akademi, näringsliv och politik och består bland annat avcirka 1000 ledamöter indelade i tolv avdelningar. Dessa bevakar och påverkar viktiga frågor inom sitt område bland annat genom att arrangera seminarier kring aktuella frågeställningar. Ledamöterna är också aktiva i IVA:s programråd och projekt och deltar i arbetet med IVAs remissvar inom sina specialistområden.

Anna Dreber Almenberg är professor i nationalekonomi och väljs in i avdelningen för Ekonomi. Anna Dreber Almenbergs forskning rör främst beteendeekonomi och handlar om vilka forskningsresultat som är tillförlitliga och i vilken utsträckning detta går att förutse. Hon har publicerats i flera topptidsskrifter och hennes artiklar har fått mer än 5 000 vetenskapliga citeringar. Anna Dreber Almenberg blev en Wallenberg Academy Fellow 2013 och är medlem i Sveriges Unga Akademi.

? Jag är jätteglad, säger Anna Dreber Almenberg. Jag tror att det kommer att bli väldigt intressant och givande ? IVA är en fantastisk kombination av forskning, näringsliv och politik.

Sara Rosengren är professor vid institutionen för marknadsföring och strategi och väljs in i avdelningen för Ekonomi. Sara Rosengren är den första innehavaren av ICA-handlarnas professur i företagsekonomi med inriktning retailing. Hennes forskning ligger inom det breda marknadsföringsområdet med fokus på konsumentbeteende, reklam och på senare år handel. Sara Rosengren har en diger publikationslista, är ledamot av styrelserna för SSE Institute for Research och European Advertising Academy och har utsetts till Årets lärare av HHS studentkår.

? Jag är glad och stolt över att ha blivit invald som ledamot i IVA, säger Sara Rosengren. Kopplingen mellan akademi och näringsliv är viktig för att möta de utmaningar som näringslivet står inför, och jag ser fram emot att ta del av och bidra till de samtal som förs.

För mer information, vänligen kontakta:

Professor Anna Dreber Almenberg
Anna.Dreber@hhs.se
08-736 9646

eller

Professor Sara Rosengren
Sara.Rosengren@hhs.se

08-736 9567


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status