Ung Företagsamhet Stockholmsregionen - UF-företagande ? en växande trend

UF-företagande ? en växande trend

Newsdesk 14/12 21:30

Hela 5 635 gymnasieelever i Stockholms län driver egna företag i år. 

? UF-företagande är en växande trend bland unga, säger Johannes Crona, regionchef på Ung Företagsamhet Stockholm.

Hela 5 635 gymnasieelever driver UF-företag läsåret 2017/2018 i Stockholms län. Det är en ökning med 485 stycken eller 9% sedan förra året. Det visar färska siffror från organisationen Ung Företagsamhet som utbildar unga i entreprenörskap i grundskolan och gymnasiet.

Årets siffror visar att det fortsatt är populärt att driva UF-företag på högskoleförberedande program medan andelen UF-elever är relativt låg på yrkesförberedande program.

? Jag är väldigt glad över att så många gymnasieelever driver UF-företag i år. Samtidigt är jag bekymrad över att inte fler elever på yrkesprogrammen får möjligheten. Många av dem ska direkt ut i ett liv som företagare eller anställda i småföretag, det borde vara självklart att få öva på sitt entreprenörskap, säger Johannes Crona.

Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer.

- Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger Johannes Crona.

För mer statistik om forskning och resultat, klicka här.


För mer information, kontakta:

Johannes Crona, regionchef Ung Företagsamhet Stockholm

Tel: 0709 686643

E-post: johannes.crona@ungforetagsamhet.se

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat nära 400 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Vi driver även nätverket UF alumni. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och ca 100 anställda i hela landet och stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status