Stiftelsen Fryshuset - Ungas röster väger tungt för Fryshuset i Almedalen

Ungas röster väger tungt för Fryshuset i Almedalen

Newsdesk 1/6 10:48

I Almedalen diskuteras ungas perspektiv och framtid men hur många möter och har med unga i sina paneler och samtal? Fryshuset vill att ungas röster ska vara representerade och höras på riktigt ? även i Almedalen. De ska väga lika tungt. Därför är det tio unga ambassadörer som tar täten när Fryshuset åker till Almedalen 2016.

Unga vill och kan påverka sin framtid och sin omvärld. Med olika utgångspunkter, drivkrafter och frågor vill ambassadörerna bland annat diskutera allas lika värde, hur vi får stopp på våldet i orten, idrott och hälsa, betydelsen av att få jobb och mänskliga rättigheter.

Fryshusets unga ambassadörer kommer från olika Fryshusverksamheter i Husby, Stockholm, Malmö och Göteborg.

Under Almedalsveckan från söndag 3 juli till torsdag 8 juli kommer ambassadörerna att fylla Fryshusets Facebook, Twitter och Instagram med innehåll som speglar deras åsikter, intryck, synpunkter och aktiviteter. Håll utkik under #ungaEtunga.

Vi tror på respektfulla möten. Ta chansen att möta Fryshusets unga ambassadörer i Almedalen ? de vill möta er.

Förutom våra unga ambassadörer arrangerar Fryshuset två egna seminarier.

Den sociala omställningen måndag 4 juli
Hur ska Sverige agera för att hindra det utanförskap våra ungdomar upplever idag när segregationen och utanförskapet växer snabbare än inkluderingen och integrationen?

Våra unga skjuts i orten. Men det finns lösningar torsdag 7 juli
Socioekonomiskt utsatta områden i våra storstäder har de senaste åren drabbats av en våldsvåg men trots insatser från samhället lyckas vi inte ändra trenden. Gör vi rätt saker?

Under veckan medverkar också experter och representanter från Fryshuset på en mängd aktiviteter. På vår hemsida som uppdateras löpande kan du läsa mer om vad vi gör i Almedalen.


För mer information kontakta

Helena Björck, kommunikationschef
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status