Sörmlands Sparbank - Ungdomar som avstått alkohol och droger har chansen att vinna ett presentkort till körkort värt 10 000 kronor

Ungdomar som avstått alkohol och droger har chansen att vinna ett presentkort till körkort värt 10 000 kronor

Newsdesk 8/6 08:04

?Skickar vidare ? Ungdom? är ett antidrogprojekt som Sörmlands Sparbank tagit initiativ till för att uppmuntra ungdomar som går i högstadiet att ta ställning mot alkohol och droger och samtidigt ge dem kunskap om livsstilsfrågor så att de kan göra kloka och aktiva val. Elever som avstått alkohol och droger har möjlighet att vinna ett presentkort till ett körkort värt 10 000 kronor. I år delar banken ut totalt fem presentkort i kommunerna Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåker.

Antidrogprojektet ?Skickar vidare ? Ungdom? är ett samarbete mellan banken och ett antal högstadieskolor i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåker för att stödja ungdomar till ett drogfritt liv och en bättre ekonomisk grund. Att vara drogfri innebär att eleven ska totalt avhålla sig från alkoholhaltiga drycker såsom sprit, vin, öl/cider och tobak samt givetvis andra former av droger till exempel dopingmedel eller andra narkotiska preparat.

Elever som deltar i projektet skriver i sjuan på ett kontrakt där de lovar att inte dricka alkohol eller använda andra droger under högstadietiden. Kontraktet skrivs på tillsammans med föräldrarna som också är införstådda med vad det innebär. Under avtalsperioden erhåller eleven också ett förmånskort som vid uppvisande ger rabatter och förmåner hos olika butiker och företag i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåker.

- Vi hoppas och tror att det här har hjälpt många ungdomar att ?våga? avstå och kanske stå emot grupptryck. Kan vi genom den här satsningen skapa ännu bättre förutsättning för studierna och förberedelser för vuxenlivet är vi mycket nöjda, säger Alexander Flygare, som är ungdomsansvarig på Sörmlands Sparbank.

Antidrogprojektet ?Skickar vidare ? Ungdom? startades hösten 2013 som en pilot i Vingåker och berör elever som börjar i årskurs 7. Från och med skolstarten 2014 genomförs antidrogprojektet i hela vårt verksamhetsområde.

Presentkort kommer att delas ut följande datum:

8 juni i Nyköping

9 juni i Flen och Oxelösund

15 juni i Katrineholm och Vingåker

För mer information, kontakta Katarina Larsson via e-post Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status