Elmia AB - Unibap vann Subcontractor Jumpstart

Unibap vann Subcontractor Jumpstart

Newsdesk 14/11 17:01

Det blev Unibap från Uppsala som tog hem Subcontractor Jumpstart och en innovationscheck på 100 000 kronor. Pengarna ska användas till att marknadsföra en ny produkt som lanserades för en månad sedan.

De tävlande startup-företagen hade en minut på sig att pitcha sin marknadsmodell och juryn gjorde sin bedömning utifrån sex kriterier: affärsidé, skalbarhet, global applicerbarhet, kompetens i teamet, unicitet och marknadspotential. Dessutom lade juryn på egen hand till kriteriet bästa pitch.

Vinnare av innovationschecken på 100 000 kronor från Teknikföretagen, som får nyttjas hos Sveriges ledande industridesignföretag Shift Design & Strategy, blev IT-bolaget Unibap som erbjuder ett helhetskoncept genom att integrera och kombinera hård- och mjukvara.
? Det känns väldigt bra och det är ett resultat av en interdisciplinär belysning av rymdteknik, AI och robotik. De tillsammans utgör en app för intelligent industriell automation, säger Fredrik Bruhn, vd för Unibap.

Den unika kombinationen från tre skilda områden gör att Unibap kan utveckla seende robotar som går att tala till.
? Vår lösning ger kunden högre effektivitet och lägre kostnader samtidigt som de får lättare att rekrytera personal eftersom systemet är enkelt att designa. Men den riktigt stora finessen är att det i ett och samma system går att göra flera tillämpningar, säger Fredrik Bruhn.

Juryns motivering:
Unibap har redan bevisat sig på marknaden för AI. Juryn har satt särskild vikt vid den tekniska höjden, uniciteten och teamets kompetens.

Publikens pris i form av ett diplom tilldelades företaget Wematter från Linköping.

I juryn:
Lars Eriksson, professor innovation/design Jönköping University
Tarja zu Dem Berge, fondchef Almi Invest
Anders Rune, chefekonom Teknikföretagen
Petra Sundström, Director Idea and Innovation Management Husqvarna Group
Stefan Gustafsson Ledell, sektorchef Industri Elmia AB

Moderator, Lena Miranda vd Mjärdevi Science ParkSubcontractor Jumpstart

Elmia Subcontractor och Teknikföretagen har initierat tävlingen ?Subcontractor Jumpstart ? powered by Teknikföretagen? som en årligt återkommande entreprenörstävling för bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen äger rum den 14 november under pågående mässa där åtta utvalda innovativa företag gör sin pitch inför en multikompetent jury.

Tävlingen syftar till att exponera entreprenörskap, innovatörer och bolagsbyggare samt bereda möjlighet för dessa bolag att visa upp sig på en ledande nationell industriarena. Tävlingen ska även lyfta fram Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag samt knyta samman entreprenörer med framgångsrika svenska underleverantörer.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Husqvarna

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status