Guidly Experiences AB - Unik ljudvandring med Anders Fager i Gamla Stan.

Unik ljudvandring med Anders Fager i Gamla Stan.

Newsdesk 28/9 10:55

I dessa tider när Pokémon Go gör succé över hela världen och alla pratar om augmented reality, släpps appen Guidly utifrån en enkel idé. Ingenting förstärker verkligheten som ljud.

- Ljud är precis som lukter ? det väcker minnen och bilder till liv, säger Fredrik Pålsson, som är innehållschef på Guidly Experiences AB, och som har lång erfarenhet av radioproduktion. Och att ta del av en berättelse på den plats där den utspelar sig blir en mäktig upplevelse om ljudbearbetningen är tillräckligt genomförd.

Guidly släpper sin app med fem ljudvandringar, som alla är ett slags showcase över vad som kan göras med det här mediet. Tre av dem är dokumentära och litteraturhistoriska, och två av dem är fiktiva urban fantasy-historier. En av dem är Anders Fagers vandring En intervju med Märta Mink, som utspelar sig i Gamla stan.

- Vi ville arbeta med en genre som är knuten till konkreta miljöer, och samtidigt beskriver en verklighet som inte syns för det vanliga ögat. Det är den vi gestaltar med hjälp av ljud.

Anders Fager ? som bland mycket annat är känd för skräcknovellerna Svenska kulter ? har skrivit en historia om ett Gamla stan där det vimlar av allehanda väsen. På polisens specialavdelning för oknytt är man väl bekant med att det alltid har funnits älvor i Gamla stan. Men på sista tiden har förhållandet blivit alltmer spänt mellan Lejonen, som hänger på slottet, och Viskarna som träffas på Tyska Brunnsplan. Den som går rundan spelar själv rollen av en reporter som stämt möte med älvan Märta Mink. Men det visar sig att intervjun måste ställas in och reportern befinner sig snart mitt i konflikten.

- Det är spännande att arbeta med berättelser för media där inte gränserna är givna sedan många hundra år. I det här projektet har vi snarare stakat ut gränserna för vad som går att göra, säger Anders Fager själv.

En intervju med Märta Mink släpps samtidigt med Malmöproduktionen Violetta Stenhammars bekännelse av Karin Tidbeck och Kristina Hård. Både i Stockholm och i Malmö börjar vandringarna utanför SF-bokhandelns lokaler. I oktober släpps också de tre andra vandringarna: två om Victoria Benedictsson som utspelar sig i Hörby och Köpenhamn, och en om Moa Martinsons barndom i Norrköping.

Guidly finns för iPhone och är framtagen av interaktionsbyrån Do-Fi i samarbete med produktionsbolaget Umami Produktion. De fem första rundorna är producerade med stöd från Kulturbryggan.

Guidly finns för iPhone. För mer information om rundan, kontakta:

Anders Fager, författare: 070-650 57 81

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status