Guidly Experiences AB - Unik ljudvandring med prisbelönta fantasyförfattare i Malmö

Unik ljudvandring med prisbelönta fantasyförfattare i Malmö

Newsdesk 29/9 07:45

Medan Pokémon Go gör succé över hela världen och alla pratar om augmented reality, släpps appen Guidly utifrån en enkel idé. Ingenting förstärker verkligheten som ljud.

- Ljud är precis som lukter ? det väcker minnen och bilder till liv, säger Fredrik Pålsson, som är innehållschef på Guidly Experiences AB, och som har lång erfarenhet av radioproduktion. Och att ta del av en berättelse på den plats där den utspelar sig blir en mäktig upplevelse om ljudbearbetningen är tillräckligt genomförd.

Guidly släpper sin app med fem ljudvandringar, som alla är ett slags showcase över vad som kan göras med det här mediet. Tre av dem är dokumentära och litteraturhistoriska, och två av dem är fiktiva urban fantasy-historier. En av dem är Karin Tidbecks och Kristina Hårds vandring Violetta Stenhammars försvinnande, som utspelar sig i Malmö.

- Vi ville arbeta med en genre som är knuten till konkreta miljöer, men som samtidigt beskriver en verklighet som inte syns för det vanliga ögat. Det är den verkligheten vi gestaltar med hjälp av ljud.

Karin Tidbeck ? författare till bland Amatka - har en hängiven skara beundrare både i Sverige och i USA. Hon har skrivit Malmövandringen tillsammans med Kristina Hård ? som i tisdags tog emot Göteborg Stads Litteraturpris för romanen Kleptomania.

Till en början liknar Violetta Stenhammars försvinnande en vanlig stadsvandring. Utanför SF-bokhandeln träffar du guiden Kim Böttmark ? som skådespelaren Susanne Karlsson gestaltar. Böttmark är fanatiskt intresserad av författaren Violetta Stenhammar, som är känd för en bok om zombiesvampar, och som har försvunnit under mystiska omständigheter. Berättelsen om vad som egentligen hänt med Violetta rullas upp när Kim Böttmark tar vandraren från Davidshall och in i Slottsparken, via Stadsbiblioteket. Och på slutet visar det sig att den som går vandringen också är en del av historien.

Violetta Stenhammars försvinnande släpps samtidigt med Anders Fagers ljudvandring En intervju med Märta Mink som utspelar sig i Gamla stan i Stockholm. Både i Malmö och i Stockholm börjar vandringarna utanför SF-bokhandelns lokaler. I oktober släpps också de tre andra vandringarna: två om Victoria Benedictsson som utspelar sig i Hörby och Köpenhamn, och en om Moa Martinsons barndom i Norrköping.

Guidly finns för iPhone och är framtagen av interaktionsbyrån Do-Fi i samarbete med produktionsbolaget Umami Produktion. De fem första rundorna är producerade med stöd från Kulturbryggan.

För mer information, kontakta:

Karin Tidbeck, författare: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Meda

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status