Bliwa - Unionen väljer Bliwa för sina 640 000 medlemmar

Unionen väljer Bliwa för sina 640 000 medlemmar

Newsdesk 18/8 09:00

Från 1 januari 2018 blir Bliwa ny försäkringsgivare för Unionens medlemsförsäkringar. Avtalet är det största som tecknats på den svenska marknaden för gruppförsäkring, med en premietillväxt för Bliwa på cirka 300 miljoner kronor.

- Att Unionen valde Bliwa efter en omfattande upphandling visar att de värdesätter våra produkter och vårt sätt att arbeta. Som nischat gruppförsäkringsbolag kan vi gruppförsäkring bättre än de flesta och vi utvecklar gärna flexibla försäkringar i samverkan med våra kunder. Dessutom är vi kundägda vilket innebär att våra kunder har en hög grad av insyn och möjlighet att påverka, säger Johan Gunnarson, vice vd och chef för affärsverksamheten på Bliwa.

De försäkringar som Bliwa från årsskiftet tillhandahåller är: livförsäkring, sjukförsäkring, sjukkapital, diagnosförsäkring, olycksfallsförsäkring, barnförsäkring, familjeskydd, sjukvårdsförsäkring för Egna företagare samt seniorförsäkring. Dessutom kommer Unionens alla medlemmar att kunna teckna sjukvårdsförsäkring.

Bytet innebär inga stora förändringar för den försäkrade som har kvar motsvarande skydd som tidigare, men med förbättringar som högre ersättningsnivåer, generösare hälsoregler, mer flexibla försäkringar och högre slutålder.

- För Unionen är det viktigt att medlemmarnas försäkringar speglar det nya arbetslivet. Behoven ser olika ut för olika individer och det ska därför gå att anpassa försäkringen i högre grad. Lönerna ökar, många kommer in senare i arbetslivet och allt fler väljer även att gå senare i pension. Allt detta avspeglas i försäkringarna. Dessutom är försäkringarna tillgängliga för fler tack vare generösare hälsoregler. Vi är ser fram emot att få utveckla vårt samarbete med Bliwa och från 2018 erbjuda förbättrade personförsäkringar till våra medlemmar, säger Martin Wästfelt, Unionens chefsjurist.

Bliwas kunder utgörs idag av medlemmar i ett 10-tal organisationer samt anställda i flera tusen företag, varav ett 40-tal av Sveriges största. Samarbetet mellan Bliwa och Unionen sträcker sig tillbaka till 2005 då Unionen valde Bliwa för sin livförsäkring för arbetslösa medlemmar.

- Bliwa har vuxit med i snitt 20 procent per år sedan start 2003. Med denna affär skapar vi förutsättningar för ett fortsatt utvecklingsarbete, högre servicegrad och samtidigt lägre kostnader per försäkrad. Det gynnar samtliga Bliwas kunder, säger Johan Gunnarson.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status