Airwatergreen AB - USA BEVILJAR AIRWATERGREEN PATENT FÖR NY FUKTHANTERINGSTEKNIK

USA BEVILJAR AIRWATERGREEN PATENT FÖR NY FUKTHANTERINGSTEKNIK

Newsdesk 30/3 05:00

Den amerikanska patentmyndigheten beviljar Airwatergreen ett brett och grundläggande patent för kondenseringstekniken Varmkondensering, en ny metod för att kondensera ånga till flytande vatten. Godkännandet innebär att marknaden för Airwatergreens produkter för effektiv fukthantering och luftbehandling nu öppnas upp i USA.

Airwatergreens fukthanteringsteknik Varmkondensering finns idag tillgänglig på den svenska marknaden genom avfuktarserien FLEX, en portabel avfuktare som har öppnat nya möjligheter att kondensavfukta effektivt i såväl låga som höga temperaturer. Nu öppnas marknaden upp för Airwatergreens produkter i USA, kort efter att Airwatergreens patent beviljats även för den kinesiska marknaden i februari.

FLEX har efter sin lansering 2015 snabbt blivit populär inom framförallt kyrkor och VA-industrin då den effektivt kondenserar fukt i låga temperaturer. Detta skapar möjligheter att energieffektivisera byggnader genom att minska uppvärmningen och spara energi.

Även fjärrvärmeindustrin har fått upp ögonen för tekniken men där är anledningen teknikens förmåga att kondensera fukt i höga temperaturer. Industrin har länge dragits med fukthanteringsproblem i de ledningsnät som finns under marken i många städer. Detta orsakar årligen stora skador på näten med höga renoveringskostnader som följd.

Det amerikanska patentet passar tidsmässigt mycket bra in i Airwatergreens expansionsplaner.

?Patentet ger Airwatergreen ett mycket bra utgångsläge i USA. Det kommer även att göra det lättare att hitta bra partner. Den amerikanska marknaden är en av världens största marknader och den enskilt viktigaste ur ett strategiskt perspektiv?, säger VD Jonas Wamstad.

Airwatergreens teknologi Varmkondensering kan beskrivas som en vidareutveckling av klassisk sorptionsavfuktning som utvecklades på 1950-talet. Idag är kraven på miljö- och energieffektivitet betydligt högre. Varmkondensering halverar energianvändningen jämfört med sorptionsavfuktning under 20 grader C enligt en SP-studie från december 2013 och den fungerar även i ett bredare temperaturintervall.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status