Tata Consultancy Services Sverige AB - Utblick: Digitalisering Maj

Utblick: Digitalisering Maj

Newsdesk 19/5 12:38

Fem nya sätt att digitalisera välgörenhet

Att även välgörenhetsorganisationer behöver ta sig an digitaliseringens utmaningar och möjligheter är en självklarhet. Men hur ska det gå till? Tata Consultancy Services (TCS) samlade ett antal digitala strateger för att samtala om digital disruption i välgörenhetssektorn. Gruppen diskuterade ?Civilsamhället 2.0? ? hur välgörenhetsorganisationer förändras och hur de kan använda nya digitala lösningar för att förbättra sina insamlingsmetoder. Experterna identifierade fem arbetssätt som ska hjälpa organisationerna att anpassa sig till det nya digitala samhället. 

Läs mer om förändringen och vilka steg som välgörenhetsorganisationer måste genomföra för att anpassa sig här. 


Hur bygger man ett smart transportsystem på bara fyra veckor?

Framtiden för våra städer är smart teknologi, hävdar experter. Samtidigt är uppkopplade städer ofta förknippat med omfattande investeringar över lång tid. Men det finns exempel på motsatsen. Den franska staden Belfort har lyckas omvandla hela sitt transportsystem på endast fyra veckor. Arbetet påbörjades med datainsamling från källor såsom bussbetalning, biljettinformation och bussarnas GPS:er. Den insamlade informationen gjorde det möjligt för stadsplanerare att förbättra stadens transportsystem. Mjukvaran som staden använder mäter trängsel, när passagerarna går av och på bussen och hur hårt belastade alla hållplatser är. På så vis kan stadsplanerarna kontinuerligt uppdatera och anpassa sitt transportsystem enligt pendlarflödet. Projektet i Belfort visar att smarta städer inte nödvändigtvis måste vara stora världsmetropoler som Tokyo eller New York. Rätt teknik kan göra städer smartare utan att det krävs enorma investeringar i nya teknologiska nätverk. 

Läs mer om smarta städer och Belforts utveckling här.


Branschen behöver fler kvinnor

Kvinnor utgör nu hälften av arbetskraften i många länder och fler kvinnor än män tar universitetsexamen. Däremot råder det fortfarande en obalans mellan antalet män och kvinnor i framförallt avancerade och matematikintensiva branscher såsom datavetenskap och teknik. En stor insats krävs för att uppmuntra fler kvinnor att söka sig till dessa branscher. Därför lanserades initiativet Million Women Mentors (MWM). Hos TCS, som är den ledande företagspartnern till MWM-kampanjen, har över 55 000 mentorsrelationer skapats där både män och kvinnor har fungerat som mentorer för flickor och unga över hela världen. TCS har även skapat en ny, mobilvänlig MWM-webbportal med funktioner som gör det enklare för alla deltagarna i MWM-kampanjen att dela resurser, anteckningar och utveckling sinsemellan. 

Läs mer om hur initiativet och utvecklingen här.


För mer information, kontakta:

Mattias af Geijerstam
Director of Communications, TCS, Nordic Region
Till pressmeddelandet




LÅNEFÖREMEDLARE:



ALLA LÅN:




- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status