Sundsvalls kommun - Välkänd energiprofil till Sundsvall

Välkänd energiprofil till Sundsvall

Newsdesk 10/5 06:00

Fastighetsägare ? se hit. På torsdag bjuder Sundsvalls kommun in till en informationskväll med den välkända energiprofilen Willy Ociansson. Han delar med sig av sin enorma kunskapsbank när det gäller energibesparing, isolering och fuktproblem. Dessutom får du veta allt och lite till, om hur du gör din egen el med solceller.

Willy Ociansson är i grunden elektriker, men har under åren samlat på sig erfarenheter och kunskap om i stort sett det mesta som rör hus. Bland stora bolag och fastighetsägare i södra Sverige är han välkänd och ofta tillfrågad för att hålla föreläsningar eller hjälpa till vid olika byggnadsprojekt.

Nu kommer han till Sundsvall, för att svara på just dina frågor.
? Ja, jag kommer inte med 20 färdiga bilder. Istället bygger jag ett möte, öppet för frågor och dialog, säger Willy Ociansson.

Sjuka hus
Han får också många frågor om alltifrån målning till el och hur man ska göra med sin källare, eller om man koppla in sig på fjärrvärme. En vanlig, och viktig rör fukt och sjuka-hus-problematik, som främst berör hus byggda på 70- och 80-talet.
? Det är viktigt att huset är lufttätt, men det finns bra och dåliga sätt att göra detta på. Man får inte stänga in någon fukt, då kan det bildas mögel och inte vilket mögel som helst, utan en extremt giftig sådan, säger Willy Ociansson. Det är många barn som är sjuka på grund av detta.

Ett system
Hela huset är ett system, där alla delar ska fungera; rör, ledningar, isolering och energikällor.
? Mår husen bra, så mår de som bor där bra, och husen drar lite energi, menar Willy

Oberoende expert
Viktigt att nämna i sammanhanget är att Willy Ociansson inte säljer några produkter. Han är en helt oberoende rådgivare med många års samlad erfarenhet.
? Jag föreläser och anlitas för olika uppdrag. Just nu arbetar jag t ex som konsult för Landstinget där jag jobbar direkt med dess driftspersonal, och lär dem under tiden, säger Willy.

Solenergi
Under kvällen får besökarna även tips på hur man kan göra sin egen el med solceller.
? Många undrar t ex om det finns tillräckligt med sol i Sverige och i Sundsvall, och vilka tekniska förutsättningar som är viktiga, säger Mona Tjernström, Sundsvalls kommuns energi- och klimatrådgivare. Jag kommer att prata om olika tekniker och vad som är viktigt att tänka på, t ex regler, vilka bidrag och ROT-avdrag som finns, säger Mona Tjernström.  

Välkommen till informationskväll, torsdag den 12 maj, Kulturmagasinet, Sundsvall

För mer information
kontakta Mona Tjernström, Energi- och klimatrådgivare. Telefon 060-19 12 77, 070-206 58 75.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status