SIME - Värderingar i centrum på årets Sime-konferens

Värderingar i centrum på årets Sime-konferens

Newsdesk 13/11 08:34

Nu satsar Sime, Nordens ledande konferens om internet och digitala möjligheter, på att matcha ihop deltagarna baserat på deltagarens värderingar och medvetenhet.

I en värld som blir allt mer polariserad och där komplexiteten ökar för såväl individer som företag blir värderingar allt viktigare varför värderingar kommer stå i fokus för årets upplaga av Sime. Genom Simes samarbete med SelfLeaders och tjänsten Valuesmatch, får samtliga deltagare göra en kartläggning av sina personliga värderingar för att sedan matchas med en person som delar deras världsbild. Detta kommer leda till många spännande möten då det enligt gedigen forskning är lättare att skapa mer medvetenhet och trygghet med en person som kan inspirera en till att leva mer i linje med sina värderingar.

?Vi har starka bevis på värdet av medvetenhet kring personliga värderingar, och det finns superspännande forskning på vad som händer när två personer med samma värderingar möts. Valuesmatch, som matchar personer på värderingar, är för oss ett verktyg för att skala upp medvetenheten kring värderingar genom att skapa meningsfulla möten mellan människor?, säger Philip Jonzon Jarl, medgrundare och VD på Valuesmatch.

Fler och fler svenska företag följer forskningsrönen om personliga värderingar i sina ledarskapsmodeller. I pionjärföretag som Spotify, iZettle och Klarna syns resultaten av anställdas engagemang när personliga värderingar får styra i ledarskapet. SelfLeaders, marknadsledare inom värderingsbaserat ledarskap, har nyligen lanserat matchningstjänsten Valuesmatch som bygger på den framgångsrika modell som beprövats av över 20,000 personer på nära 300 organisationer och används av institut som Harvard University och Handelshögskolan i Stockholm. I år får alltså alla Simes deltagare chansen att få sina värderingar kartlagda och förtydligade, och att baserat på detta bli ihopparad med en person på Sime som delar samma värderingar.

"Vi älskar att utmana gränser för vad en konferens kan vara så förutom nya tankar och inspiration vill vi ge varje deltagare en ökad förståelse för sig själv och kanske en vän för livet, som är matchad på ens viktigaste värderingar. Jag är väldigt nyfiken på vilka jag själv kommer paras ihop med" säger Simes arrangör Ola Ahlvarsson.

Forskning visar att en ökad medvetenhet kring en persons värderingar starkt bidrar till ökat engagemang, samarbetsförmåga och välmående. Vidare har man sett i en av världens längsta studier på relationer att personer som delar flera kärnvärderingar bildar starkare samband som dessutom håller längre. De upplever en starkare känsla av likhet och har ofta lättare för att förstå varandras motivation och intention, vilket reducerar konflikter, och det visade sig även att de lever mer i linje med sina värderingar.

I årets upplaga av Sime utforskas dessa insikter genom matchmaking baserat på personliga värderingar. Detta för att driva den viktiga konversationen om värderingar vidare och djupare, med förhoppning om en starkare psykologisk trygghet i vår snabbrörliga, digitala värld.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status