Svenska Stadskärnor AB - Västerås ? korad till Årets Purple Flag stad 2017 ? för tryggare, säkrare och roligare kvällsupplevelser

Västerås ? korad till Årets Purple Flag stad 2017 ? för tryggare, säkrare och roligare kvällsupplevelser

Newsdesk 23/10 20:28

De flesta städer och orter erbjuder en mängd aktiviteter dagtid men när mörkret faller, butikerna stänger och kontorshusen töms blir också gatorna tomma. Detta vill intresseorganisationen Svenska Stadskärnor ändra på och sedan 2014 finns Purple Flag Sweden i Sverige. Det handlar om att skapa fler, bättre, tryggare och säkrare kvällsupplevelser. Västerås är en av Purple Flags åtta pilotstäder som certifierades 2015. För sitt kontinuerliga samt framgångsrika arbete med kvällsekonomin får de nu utmärkelsen Årets Purple Flag stad 2017. Utnämningen gjordes på Sweden Urban Arenas bankettmiddag den 23 oktober i Stockholm. 

? Vi vill uppmärksamma det viktiga arbetet som våra svenska certifierade Purple Flag-städer har gjort och gör för att skapa en attraktivare, säkrare och tryggare kvällsupplevelse för stadens invånare och besökare, förklarar Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor. Med utmärkelsen vill vi belöna det framgångsrika arbetet Västerås har gjort med Purple Flag som verktyg och arbetsmodell.

Juryns motivering:

Utmärkelsen Årets Purple Flag stad 2017 tilldelas

Västerås för deras framgångsrika och kontinuerliga arbete i samverkan baserad på Purple Flag Swedens fem fokusområden ? säkerhet, tillgänglighet, utbud, plats och policy. 

Med Purple Flags modell har man förstärkt sin samverkan ytterligare och ändrat fokus på sin verksamhet att inte bara gälla dagtid utan hela dygnet. En lång rad åtgärder har genomförts och mätningar visar att såväl antalet aktiviteter som besök har ökat inom Purple Flags fyra tidszoner. De visar omtanke och lyhördhet för sina invånare och besökare genom sina ständiga förbättringar och ambitioner att skapa ett trivsamt, tryggt, säkert och levande Västerås dag- som kvällstid ? helt enligt Purple Flags intention. Särskilt betryggande är det att man nu också lyckats implementera Purple Flags fokusområden i kommunens handlingsplan och därmed säkrat det fortsatt viktiga arbetet för en attraktiv stad för såväl dagens som framtidens generationer.

Juryn består av representanter från Svenska Stadskärnors styrelse Boverket, Fastighetsägarna, Svensk Handel, Sveriges kommuner och landsting, SKL, Trafikverket, Visita och fastighetsbolaget Vasakronan.

Fakta

Bättre kvällsupplevelse handlar om att sammankoppla dag- med kvällsekonomin där intressenter och aktörer från den offentliga och privata sektorn samverkar för att uppnå de gemensamt satta målen. Syftet är att såväl invånare som besökare, oavsett ålder, preferenser och etnicitet ska känna sig trygga, säkra och välkomna. Detta gagnar alla och skapar förutsättningar för tillväxt samtidigt som det stärker stadens varumärke och den totala samhällsnyttan och ekonomin. Purple Flag har sitt ursprung från England och har sedan dess spridit sig till flera andra länder i Europa.

Fem fokusområden

1. Säkerhet ? välkomnande, rent, tryggt och säkert.

2. Tillgänglighet ? säker ankomst, förflyttning & avresa.

3. Utbud ? ett stort och rikt urval av attraktiva samt unika kvällsupplevelser.

4. Plats ? en upplevelserik destination/stadskärna.

5. Policy ? tydliga riktlinjer, gemensamma mål och budget.

Fyra tidszoner

1. Tidig kväll ? kl 17-20

2. Sen kväll ? kl 20-23

3. Kväll ? kl 23-02

4. Natt ? kl 02-05

För mer information:

Björn Bergman, vd Svenska Stadskärnor, 070 223 86 24

Maria Fors, vd Västerås City, 070-532 53 30


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status