FORES - Vätgasinvigning och bränslecellsrekord!

Vätgasinvigning och bränslecellsrekord!

Newsdesk 1/2 09:36

Vid tisdagens invigning av vätgastankstället i Mariestad, Sveriges femte, samlades 15 bränslecellsbilar. Det är rekord för Sverige och pekar på att ett nytt drivmedel är på väg att etablera sig, konstaterade 2030-sekretariatet i sitt invigningstal.

? Tankanläggningen i Mariestad är en viktig pusselbit för att kunna köra på vätgas i hela Sverige, kommenterade 2030-sekretariatets Jakob Lagercrantz som talade på invigningen. ElectriVillage är spännande som en heltäckande satsning, där logistik och bränslen möts.

Sverige har satt världens mest radikala mål för transportsektorn, där sju partier står bakom att transportsektorns klimatpåverkan ska minska med 70 procent till år 2030; en fossiloberoende fordonsflotta. Liknande mål finns i Kalifornien, Finland, Norge, Nederländerna och Indien. 2030-sekretariatet betonar att en mångfald av åtgärder behövs för att nå målet ? inom bilen, bränslet och beteendet.

? Nu växer det fram ett nätverk av länder som sätter tuffa mål för transportsektorn. Det leder till en innovationskraft vi inte sett på länge i transportsektorn, men också en positiv kamp om att vara den absolut ledande aktören som övriga världen vänder sig till för att få konkret stöd i den omställning vi alla står inför, avslutar Jakob Lagercrantz.

För ytterligare information:

Kontakta Jakob Lagercrantz 0708-173 808.

Se även www.2030-sekretariatet.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status