AB Hässelby Blommor - Växter för hjärnans skull ? Hässelby Blommor i nytt samarbete inom Neurodesign

Växter för hjärnans skull ? Hässelby Blommor i nytt samarbete inom Neurodesign

Newsdesk 14/5 07:05

Inredningsdesign har historiskt handlat om funktion och estetik. Men hur kan man med inredningens hjälp skapa de bästa förutsättningarna för välmående och prestation hos människor? En central fråga kan tyckas, men tidigare något som få reflekterat över. Ny forskning och ökad medvetenhet banar dock väg för förändring - det har dessutom givit upphov till ett helt nytt begrepp: Neurodesign.

Syftet med Neurodesign är att skapa de optimala förutsättningarna för hälsa, prestation och välmående. Med hjälp av inredningsdesign och ett avstamp från den senaste hjärnforskningen kring hur material, färger och ljus och andra faktorer i inredningen påverkar oss människor både psykologiskt och fysiologiskt. Just växter har enligt vetenskapen en mycket positiv inverkan på människor - och är därför ett centralt verktyg inom Neurodesign.

Även om i princip alla människor uppskattar växtinredning, är den allmänna kunskapen om de positiva hälso- och prestationseffekterna fortfarande låga. För att driva utvecklingen ytterligare har Hässelby Blommor inlett ett samarbete med Neurodesignern Isabelle Sjövall, en av världens främsta experter. Isabelle arbetar med hälsofrämjande forskningsbaserad design och är specialist på hur hjärnan reagerar på fysiska miljöer. Isabelle har en gedigen erfarenhet inom branschen och är en av författarna bakom den omtalade boken ?Neurodesign ? inredning för hälsa, prestation och välmående?.

?Forskning visar att kontakt med naturen hjälper oss människor att stressa ner och återhämta oss på ett fantastiskt sätt. I den digitala och urbana värld vi nu lever i är det kanske viktigare än någonsin för vår hälsa att vi hittar en grundläggande balans i tillvaron. Studier visar att vi kan hjälpa kroppen att sänka nivåerna av stresshormonet kortisol genom att vistas mer i naturen och omge oss med biofili. Det är faktiskt rena mirakelmedicinen, säger Neurodesignern Isabelle Sjövall?

?Vi på Hässelby Blommor är väldigt glada över det nya samarbetet med Isabelle Sjövall. Med hennes expertkompentens inom Neurodesign i kombination med vår egna mångåriga erfarenhet inom växtinredningar skapar vi nya möjligheter att utveckla branschen. Tillsammans kan vi nu möta den kraftigt ökade efterfrågan som finns bland våra kunder och vägleda dem in i framtidens miljöer med nya, innovativa växtinredningar och biofilikoncept, säger Erik Utas VD för Hässelby Blommor.

Syftet med samarbetet är dels att erbjuda rådgivning till Hässelby Blommors kunder och även att utveckla företagets koncept och design utifrån en vetenskaplig grund. Genom ökad kunskapsspridning är förhoppningen att kunna bidra till att växtinredning planeras in i tidiga skeden i alla fastighetsprojekt - som en grundläggande och vital del av inredningen i framtidens hållbara arbetsmiljöer där människans hälsa, prestation och välmående är i fokus.

För med information kontakta gärna Erik Utas, VD (telnr: 08-445 51 30, mail: erik.utas@hasselblommor.se) eller Isabelle Sjövall, Neurodesigner (telnr: 070-777 50 22,mail: isabelle@stargo.se).


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status