Velove AB - Velove vinner International Cargo Bike of the Year

Velove vinner International Cargo Bike of the Year

Newsdesk 16/6 18:39

I en bransch i snabb utveckling tog Velove, med säte och monteringsanläggning i Göteborg, hem segern som International Cargo Bike of the Year, i kategorin tunga lastcyklar. ?Det här är naturligtvis väldigt kul för hela teamet som har slitit hårt, och extra kul att det var köregenskaperna och produktiviteten som stod i juryns fokus, säger Johan Erlandsson, Veloves medgrundare och VD?.

Det var första gången priset delades ut, med syftet att lyfta fram innovationer inom en bransch som är en nyckel till att lösa logistik- och servicebranschernas utmaningar inom framkomlighet, klimat, luftkvalitet och trivsamma städer.

Vinnarna utsågs av en jury bestående av logistikjournalist Johannes Reichel från Logistra, Thomas H.L. Schmidt från Tyska Cykelåkeriförbundet, Satesh Kumar Beella, lektor i produktutveckling från Haag Universitet samt Marieke Snoek, VD på Nederländernas största cykelåkeri Cycloon Post.

Juryns motiveringen löd:

?Velove Armadillo är konsekvent inriktad på kommersiella applikationer, särskilt inom logistik. Jurymedlemmarna, som inledningsvis var skeptiska mot att sitta i ett lägre placerat säte istället för på en sadel, imponerades av den höga komfortnivån, körstabiliteten, riktningsstabiliteten och den okomplicerade hanteringen av den fjädringsutrustade cykeln. Dessutom övertygade integrationen i ett logistiskt helhetstänk med avtagbara containrar. En dubbelcontainerversion med semi-trailer är också tillgänglig för att ytterligare öka produktiviteten.

Dessutom erbjuder tillverkaren leasing- och fullserviceavtal för att övertyga kommersiella kunder. Ur juryns synvinkel motiverar dessa fördelar det höga priset på mer än 10 000 euro. Den uppgivna längden på 3,12 meter uppvägs av en bredd på endast 86 centimeter, vilket gör att cykeln passerar genom pollare. Även den smidiga och välavvägda kombinationen av en Bafang mittmotor med ett 14-växlad Rohloff växelnav och de specialdesignade fälgarna gav poäng hos juryn.?

Lastcykeln Velove Armadillo är utvecklad för att maximera produktiviteten i citylogistik med handhållet gods och för servicepersonal i urbana miljöer. På kundlistan finns etablerade företag som DHL Express, DB Schenker, Hermes, Bring, Best och Esas men också uppstickare som Movebybike, Airmee och Pling.

Foton: https://www.velove.se/news/velove-wins-international-cargo-bike-of-the-year

Kontakt: johan.erlandsson@velove.se, VD och medgrundare


This news release was sent using Mynewsdesk - http://www.mynewsdesk.com

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status