Cleaner Growth - Vill öppna dörren för kvinnor inom miljöteknik

Vill öppna dörren för kvinnor inom miljöteknik

Newsdesk 7/10 05:40

I Sveriges fyra nordligaste län finns totalt 504 bolag verksamma inom miljöteknikbranschen. Men under 10 procent av bolagen har en kvinnlig vd. För att belysa frågan och samtidigt inspirera fler kvinnor att söka sig till branschen, anordnas konferensen Women With Impact i Skellefteå den 19 oktober.

Det är IUC Västerbotten som tagit fram listan över de 504 miljöteknikbolagen och utifrån den kan Cleaner Growth konstatera att andelen kvinnliga vd:s är väldigt liten, under 10 procent.

- Studier visar att bolag med jämställd ledning är mer lönsamma, på flera plan, och vi vill att regionens företag ska bli mer lönsamma, säger projektledare Susanne W Lindström på Cleaner Growth.

Konferensen Women With Impact vill lyfta frågan om kvinnors företagande inom miljöteknikbranschen, diskutera varför könsfördelningen ser ut som den gör och samtidigt inspirera kvinnor att söka sig till branschen.

- Detta är naturligtvis också ett tillfälle att skapa kontakter och nya nätverk. Det är en mötesplats som ska mynna ut möjligheter, affärer och samarbeten också, menar Susanne.

Konferensen Women With Impact är öppen för alla som är intresserade av branschen eller den här typen av frågor. Studenter deltar gratis men samtliga som vill delta måste anmäla sig innan.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status