Hultafors Group Sverige AB - Wibe Ladders lanserar ny trappstege för proffs

Wibe Ladders lanserar ny trappstege för proffs

Newsdesk 29/8 13:14

I höst ersätter Wibe Ladders sin gamla storsäljare 55P. Namnet har man behållit, allt annat är helt nytt. Man har inte återanvänt en enda komponent och dessutom byggs stegarna i en helt ny högautomatiserad produktionscell i Wibe Ladders fabrik i Nässjö. Rejäla profildimensioner, en aluminiumhylla som är skruvad direkt i sidoprofilen och ny sammanfogningsteknik skall ge en riktigt robust stege med högre stabilitet och längre livslängd.

Bekvämare att arbeta på
?Vi har även lagt mycket energi på att utveckla detaljerna som gör det bekvämare att arbeta med stegen?, berättar Robert Agerskog, produktchef på Wibe Ladders.

De nya stegfronterna är släta utan några kanter som skär in i benet när man lutar sig mot dem. Nya greppvänliga sidoprofiler gör stegen smidig att bära, dessutom är de anodiserade för att inte svärta ner händer och kläder. Högt placerad hylla ger bra stöd och den är placerad långt fram så att hela plattformsytan kan utnyttjas. Plattformen har dubbelriktat halkskydd och har även fått ett underrede som är utformat för att stänga tyst.

Testad och kvalitetsmärkt
Stegarna är testade och typkontrollerade enligt Europeisk standard och P-märkta, dessutom är 55P - med en plattformshöjd upp till 1,20 meter - också märkt Bra arbetsmiljöval.

Heta skruvar får metallen att smälta
En intressant detalj är de nya FDS?skruvarna som använts för att sätta ihop stegen - en teknologi lånad från bilindustrin. FDS står för Flow Drilling Screw och innebär att skruven inte skruvas i ett färdigt hål, utan istället roterar så fort att aluminiumet i stegen smälter och flyter ut runt skruven. Resultatet ger en infästning med större anläggningsyta och minimalt glapp. - Tack vare FDS-monteringen kan vi tillverkar riktigt robusta stegar med längre livslängd och högre stabilitet, säger Robert Agerskog.

Ny högautomatiserad produktionscell
Den nya avancerade monteringen är en följd av Wibe Ladders investeringar i en helt ny högautomatiserad produktionscell i fabriken i Nässjö. Två stycken robotar som väger 1,3 ton styck skruvar ihop stegarna och kan till och med arbeta själva under natten när övrig personal har gått hem.
?Det är väldigt kul att vi kan utveckla vår fabrik i Nässjö. Det ger oss förutsättningar att arbeta med ny teknik som FDS-skruvar och har också inneburit att vi har kunnat konstruera stegarna på ett mycket smartare sätt än tidigare så att de är stabilare, säkrare och bekvämare att arbeta med.? säger Robert Agerskog.

För mer information, kontakta:
Robert Agerskog, Produktchef, Wibe Ladders.
+46 (0) 33 723 74 58, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status