Wonderworld VR - Wonderworld VR direktsänder världens första e-sport-tävling i VR i samband med ESL One New York 1-2 oktober.

Wonderworld VR direktsänder världens första e-sport-tävling i VR i samband med ESL One New York 1-2 oktober.

Newsdesk 22/9 04:46

Wonderworld VR ansvarar för sändningen av den prestigefyllda turneringen i New York första helgen i oktober, i samarbete med världens största e-sportliga, ESL. Detta blir världens första direktsända e-sportturnering i VR. E-sporten följer därmed andra stora sportevent, såsom OS, som också sände delar av eventet i virtual reality.

-Vi är oerhört stolta över att ESL valt att gå ihop med oss för att ge alla miljontals tittare och fans runt om i världen den unika chansen att faktiskt befinna sig på bästa plats i den kokande arenan, säger Simon Romanus, grundare och VD på Wonderworld VR. ?Detta befäster ytterligare vår position som världsledande inom VR och pionjärer i vad som komma skall?.

- Det här nya sättet att sända våra event på kommer ge en helt ny upplevelse, då vi både kommer sända i VR från arenan, men också i VR inifrån själva spelet, något som aldrig gjorts tidigare. Du kan alltså befinna dig i spelet medan matcherna pågår, säger Stuart Ewen Product Manager på ESL. ?E-sporten hjälpte tidigare till att få online video att växa och nu är vi glada över att återigen vara först i att ta nya steg in i framtidens media?.

E-sporten växer för varje år och vid varje stor turnering samlas närmare 40 000 fans på arenor för att se de bästa lagen i världen mötas i olika dataspel. Ute i världen kopplar många tiotals miljoner personer upp sig för att följa eventet online och nu har de alltså möjlighet att även vara på plats och i spelet, i VR.

?Jag tror att vi bara har sett början av detta. e-sporten kommer ta över många andra sporter i storlek och i och med att målgruppen (18-34 år) är den alla annonsörer skriker efter så är detta en magisk plats att vara på för dem, säger Simon Romanus och välkomnar alla att höra av sig om intresse finns.

Fans över hela världen kan ladda ner och installera appen SLIVER.tv på Google Play och App Store för att titta på mobilen eller med hjälp av Google Cardboard, eller via appar från GearVR, Oculus Rift och HTC Vive. 

Wondreworld VR kommer också att använda sig av den allra senaste tekniken för att i 360-graders vyn lägga in kompletterande bilder som ger tittarna ytterligare information med närbilder, repriser och annat från själva matcherna.

För mer information

Simon Romanus, VD

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status