IG Markets IG Markets IG Markets - IG är exklusiv partner till Turtle-projektet 2014

IG är exklusiv partner till Turtle-projektet 2014

Newsdesk 1/1 01:00

I dag inleds Turtle-projektet för andra året i följd. En grupp olönsamma traders ska under ett år tränas och utbildas inom trading för att vid årets slut besitta den kompetens som behövs för att leva på sin trading. Världens största CFD-aktör* IG är exklusiv partner till detta projekt.

De välkända tradingprofilerna Richard Dennis och Bill Eckhardt hade en diskussion år 1983 om det var möjligt att ta en person från gatan och göra honom eller henne till en framgångsrik trader. Richard Dennis ansåg att detta var möjligt medan Bill Eckhardt hävdade att man föds till en bra eller dålig trader. De satte in en annons där de sökte personer till projektet. Efter intervjuer valde de ut 12 personer. De lärde dessa personer grunderna i trading och ett system de skulle handla utifrån. Det visade sig att Richard Dennis hade rätt; trading var något man kunde lära sig. Dessa traders lyckades avkasta omkring 80 procent på ett år med 2 procent i risk per affär. Även efterföljande år var de lönsamma.

Lars Hansson och Stefan Bramsner på MinBörs återupplivade detta projekt i modern tappning under 2013 med lyckat resultat. Nu är det dags för 2014 års Turtle-projekt som de driver tillsammans med Tobbe Rosén på Vinnarbyrån.

?Det här är ett projekt som ligger mig varmt om hjärtat, att lära sig bli trader tar tid och ett upplägg som Turtle-projektet förbättrar chanserna avsevärt för deltagarna att lyckas med sin framtida trading. Vi har tidigare jobbat ihop med både MinBörs och Vinnarbyrån och de borgar för en hög kunskaps- och kvalitetsnivå ?, säger Richard Tejme, VD för IG i Sverige.

Deltagarna i Turtle-projektet kommer få möjligheten att utnyttja IGs breda utbud av finansiella marknader tillsammans med en snabb och tillförlitlig orderexekvering där priser hämtas från ett stort antal marknadsplatser för att få bästa möjliga pris och likviditet.

?Vi ser fram emot att ha IG som partner i Turtle-projektet. IG erbjuder tjänster som gör dem unika i Sverige och vi är glada att kunna rekommendera våra deltagare att handla hos IG?, säger Lars Hansson som tillsammans med sin kollega Stefan Bramsner på MinBörs och Tobbe Rosén från Vinnarbyrån är upphovsmännen till 2014 års Turtle-projekt.

?Nu har vi fått full styrka med deltagare och vi har fått tacka nej till många intressenter?, fortsätter Lars Hansson som pekar på det stora intresset att delta i detta projekt.

Mer information om Turtle-projektet finns på www.st3.se.

*Störst i världen inom CFD-handel baserat på omsättning (exklusive valutahandel). Källa: Offentliga räkenskaper. Augusti 2013.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Michael Canborn jobbar till vardags som marknadsanalytiker på IG i Stockholm, Sverige och kommer närmast från Nordea Capital Markets där han arbetade i storbankens strategi-team, Global Alpha Strategy. Med en tidigare bakgrund som trader har han en bred kunskap inom börsvärlden


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status