KPMG KPMG KPMG - Lågprisbilar spås vinna ökad marknadsandel

Lågprisbilar spås vinna ökad marknadsandel

Newsdesk 1/1 01:00

Indien blir en större bilmarknad än Tyskland och 2015 blir Tyskland omsprunget även av Ryssland. Den prognosen ger av en ny KPMG-studie av den globala personbilsmarknaden, som förutspår ökade marknadsandelar för enkla och billiga bilmodeller.

Rapporten Global Automotive Retail Market Outlook 2013 förutspår en årlig global tillväxt på 5,1 procent för personbilsmarknaden fram till år 2020, men med stora variationer mellan världsdelar och länder. Värdens tredje största bilmarknad Japan kommer att krympa och 2016 passeras i storlek av såväl Indien som Brasilien. Tyskland, som i början av 2000-talet var nummer tre globalt, kommer om två år att vara omsprunget av såväl Indien, Brasilien som Ryssland.

?Rapporten inger hopp på så sätt att den globala bilmarkanden väntas visa hygglig tillväxt de närmaste åren. Frågan är dock vad som händer med våra svenska underleverantörer när Tyskland minskar i betydelse och Volvos produktion i Kina kommer igång?, säger Björn Hallin, branschansvarig för bilindustrin på KPMG.

Rapporten analyserar hur länder genomgår olika mognadsfaser som med starkt nybilsförsäljning i början som övergår i mognare faser där begagnatmarknaden blir viktigare och konsolidering av bilhandlare. Dessutom är markanden diversifierad mellan olika konsumentgrupper. Premiumsegmentet med bland annat Audi och BMW spås växa under de närmaste åren, men även enkla och flärdfria bilar som exempelvis Dacia och Tata tar marknadsandelar. Detta gäller både etablerade markander och tillväxtmarkander.

?Det stora mittsegmentet, dit exempelvis Volkswagen och Volvo hör, kommer att tappa i betydelse under de närmaste åren. Vi tror att nästan var fjärde såld bil på tillväxtmarknaderna är från ekonomisegmentet år 2020?, säger Björn Hallin.
 

Ta del av rapporten: http://www.kpmg.com/Global/en/IssuesAndInsights/ArticlesPublications/Pages/global-automotive-retail-market-study.aspx 

För mer information, vänligen kontakta:
Björn Hallin, branschansvarig för bilindustrin på KPMG i Sverige, tel. 070 548 96 26, bjorn.hallin@kpmg.se
KPMG Maria Bucher, presskontakt KPMG, tel. 073-347 94 54, maria.bucher@kpmg.se

 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status