Yepstr AB - Yepstr till final i Business Challenge med 400 tävlande

Yepstr till final i Business Challenge med 400 tävlande

Newsdesk 15/11 12:59

Yepstr, appen som kopplar samman hushåll med ungdomar för hjälp med exempelvis trädgårdsskötsel, barnpassning och event ? tryggt, försäkrat och vitt ? har gått till final i Business Challenge i konkurrens med 400 andra affärsidéer. I dag presenterar grundaren Jacob Rudbäck sin idé och vision för en namnkunnig jury på Grand Hotel.

Hans Stråberg, ordförande i Atlas Copco, grundade Business Challenge 2010 tillsammans med entreprenören Camilla Ljunggren i syfte att bidra till skapandet av nya, bärkraftiga företag som kan växa och utvecklas både i Sverige och utlandet och på så sätt bidra till en positiv samhällsutveckling. För vinnaren väntar ett skräddarsytt affärsutvecklingsprogram där ledare, experter, entreprenörer och riskkapitalister investerar erfarenheter och tid i bolaget, något som även de andra finalisterna från vårens tävling får ta del av. Några exempel på tidigare vinnare är Budbee, Fieldly, Deo Doc och senast NOA Portions med antistressdrycken NOA Relaxation.

? Vi sökte till Business Challenge för att få möjlighet att presentera hur vi tänker råda bot på ungdomsarbetslösheten och utanförskapet inför en erfaren jury med bra ingångar till Sveriges näringsliv. Våren 2017 kommer Yepstr kliva in i en fokuserad tillväxtfas och då blir de relationer byggt bli väldigt värdefulla, säger Jacob Rudbäck, som grundade Yepstr hösten 2015 tillsammans med Filip Gruvstad, och tillägger:

? Att vi blev utvalda tar vi som bevis på att vi är på väg i rätt riktning och att vår idé inte bara är en bra idé, utan också en bra affärsidé.

Yepstr en app där ungdomar 15-21 år kan hitta hushåll som behöver hjälp med enklare sysslor ? ofta trädgårdsarbete, hund- och barnpassning och liknande ? i deras eget grannskap. Bokning och betalning sker via kort genom appen. Yepstr tar ut en avgift på cirka 10 procent som bland annat täcker försäkring. Ungdomarnas erfarenheter sparas och bildar över tid underlag till deras första CV.

Under presentationen valde Jacob Rudbäck att tala om sin vision ? att hjälpa driftiga ungdomar tjäna sina första pengar, hitta sina första jobb och starta sina första företag. Bara bra betyg räcker inte längre, konstaterade han, utan det behövs mycket mer.

? Det finns massvis av driftiga ungdomar där ute som vill göra något stort med sina liv men inte vet var de ska börja. De har talang och energi som skulle kunna göra stor nytta, men de saknar erfarenhet och guidning. Där har Yepstr en roll att spela. Vi har lyckats när det har blivit norm att lämna skolåren med praktisk arbetslivserfarenhet, ett CV med referenser från uppdragsgivare, en mentor som guidar en och grundläggande kunskaper om hur man gör affärer, säger Jacob Rudbäck.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Atlas Copco

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status