Yoga Girl Sweden AB - ?Yoga Girl® Foundation lanserar sitt första projekt och plattform för insamling

?Yoga Girl® Foundation lanserar sitt första projekt och plattform för insamling

Newsdesk 9/9 09:30

Idag lanseras Yoga Girl® Foundations nya hemsida och stiftelsens första projekt: ett Barnahus på Aruba, en plats där barn som utsatts för våld och sexuella övergrepp ska kunna få en trygg plats och chans till upprättelse.

? Situationen på Aruba är fruktansvärd. Där skyddas förövarna av tystnadsplikt och inget stöd finns för barnen. Detta är ett problem som är nedärvt i generationer och som behöver en stor åtgärd för att brytas. Genom att skapa en lösning på problemet på Aruba, skapar vi även uppmärksamhet och medvetenhet kring detta fruktansvärda problem som finns överallt, även i Sverige. Här i Sverige löper barn tre gånger större risk att utsättas för sexuella övergrepp än vuxna, och den officiella statistiken säger att ett barn av fem är utsatta. I Västindien och Latinamerika är problemet mycket större och upp till 45 procent av alla barn utsätts för våld och övergrepp, berättar Rachel Brathen Schoneveld.

Ett Barnahus är en plats där polis, läkare, barnpsykologer, socialtjänstemän och åklagare arbetar tillsammans, med barnets bästa i fokus för att undvika återtraumatisering. Barnet undersöks och utfrågas av specialutbildad personal, och omedelbara åtgärder sätts in för att underlätta så att barnet kan få rättvisa, skydd och hjälp. I Sverige finns det 35 Barnahus, så behovet är stort.

? Vi bryter normer i branschen, och satsar allt på digitala insamlingar via sociala medier. Med våra 3 miljoner följare är möjligheten stor att skapa uppmärksamhet och förändring globalt. Att använda vår plattform till att både informera och påverka, både kort- och långsiktigt känns jätteviktigt, säger Shama Persson.

Yoga Girl® Foundation startades den 3 september 2019 av Rachel Brathen Schoneveld och Shama Persson. Stiftelsen hjälper kvinnor och barn som lider av trauman, har utnyttjats, utsatts för orättvisor eller lever i fattigdom. De hjälper ekonomiskt, känslomässigt och medicinskt, så att de som bäst behöver det ska få läka och växa som människor.


This news release was sent using Mynewsdesk - http://www.mynewsdesk.com

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status