Rapportering om matchfixning i Sverige

0
2515

Sedan mitten av februari 2022 har Spelinspektionen ett avtal med Sportradar AG för övervakning av misstänkt matchfixning i Sverige.

Under perioden mars-december 2022 fick Spelinspektionen, via Sportradar, rapporter om att 11 tävlingar med stor sannolikhet var utsatta för någon form av matchfixning. Samtliga misstänkta incidenter förekom i samband med fotbollsmatcher men inte i någon av landets högsta serier.

Enligt Spelinspektionens föreskrift SIFS 2020:2 ska även aktörer med svensk licens för vadhållning varje år, till Spelinspektionen, skicka in föregående års misstänkta manipulationer i sport som utförs i Sverige.

För år 2021 rapporterades totalt 53 misstänkta händelser under 24 olika matcher, 19 av dessa matcher gällde fotboll. Övriga sporter där det rapporterats om misstänkt matchfixning var bandy, basket, ishockey och tennis.

För år 2020 rapporterade aktörer med licens totalt 45 misstänkta händelser under 27 matcher.

Spelinspektionen ansvarar för ett matchfixningsråd där olika myndigheter samverkar mot manipulation av sporthändelser avseende matchfixning. Viktiga samarbetspartners i rådet är idrottsrörelsen och spelbranschen.

Läs mer om vad Spelinspektionen gör för att motverka matchfixning

Läs mer hos Spelinspektionen.se >

Previous articleInbjudan till presentation av Acrouds bokslutskommuniké 2022
Next articleBlick Global Group AB: Offentliggörande av utfall i företrädesemission

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here