Spelarna tror på Magdalena Andersson

0
411Med bara fem dagar kvar till valet stavas spelarnas favorit Magdalena Andersson.
– 40 procent av spelen ligger just nu på Andersson, medan Ulf Kristersson står för 30 procent av antalet spel på vem som blir Sveriges statsminister efter valet, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

349 mandat och en statsminsterpost står på spel och det är just nu jämnare än någonsin mellan blocken. Magdalena Anderssons rödgröna lag (S, C, MP och V) är knapp favorit att få majoritet i riksdagen till oddset 1,75. Det blå laget (M, KD, L och SD) med Ulf Kristersson i spetsen spelas till 1,95 gånger insatsen. Översatt till sannolikhet innebär det 52,7 procent i de rödgrönas favör.

– För ett par veckor sedan var favoritskapet nästan 60/40 för de rödgröna. De senaste dagarna har oddsen sjunkit för en högermajoritet, även om det är fortsatt fördel vänsterblocket, säger Henrik Holm.

Magdalena Andersson har även oddsen på sin sida i spelet på vem som blir Sveriges nästa statsminister. Hon står i oddset 1,55 medan Ulf Kristersson spelas till 2,30 gånger pengarna. Högoddsaren Jimmie Åkesson ger 20 gånger insatsen tillbaka.

Aktuella odds på riksdagsvalet 2022

Kandidat som utnämns till statsminister (procent av antalet spel inom parentes)
Magdalena Andersson 1.55 (40 procent)
Ulf Kristersson 2.30 (30 procent)
Jimmie Åkesson 20.00 (23 procent)
Annie Lööf 50.00 (6 procent)
Ebba Busch 50.00 (1 procent)

Vilket block får flest mandat?
S, C, MP, V: 1,75
M, KD, L, SD: 1,95

Följ statsministerkampen och oddsen för varje parti i realtid på Unibets valoddsflik.

För alla oddsen på valet, se: https://www.unibet.se/betting/sports/event/1004966394
 

Odds vs opinionsmätningar
Opinionsmätningarna ställer frågan om vilket parti man skulle rösta på om det var val i dag, medan oddsen bedömer sannolikheten för vad som ska hända på den faktiska valdagen. Oddsen tar hänsyn till flera faktorer: Trender, aktuella händelser och historiska data påverkar oddssättningen men även hur spelarna väljer att spela.

 

För mer information, vänligen kontakta: 
Henrik Holm, spelexpert070-875 41 31henrik.holm@kindredgroup.com
Om Unibet           

Unibet grundades 1997 och är en del av Kindred Group, en speloperatör noterat på Nasdaq Stockholm. Kindred Group äger och driver 9 varumärken, däribland Unibet, och är ett av de största privata spelbolagen på den europeiska marknaden. Kindred Group har över 30 miljoner kunder. Kindred Group är medgrundare av EGBA (European Gaming and Betting Association) och av IBIA, samt medlem av RGA, Remote Gambling Association i Storbritannien och granskad och certifierat av eCOGRA vad gäller ansvarsfullt och rättvist spelande.

Mer information om Kindred Group plc finns på www.kindredgroup.com och twitter.com/KindredGroup
 


Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleInformation om det andra inlösenförfarandet i Betsson AB (publ)
Next articleFlest båtmotorer stjäls på hösten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here