Spelinspektionen inleder tillsyn över bonuserbjudanden

0
414
Spelinspektionen inleder tillsyn över bonuserbjudanden
Spelinspektionen inleder tillsyn över bonuserbjudanden

Spelinspektionen har uppmärksammat att licenshavare erbjuder sina kunder flera olika former av bonuserbjudanden och att man i vissa fall gör orimliga tolkningar av spellagen. Vi har även fått in många klagomål, frågor och synpunkter avseende spelbolagens olika bonuserbjudanden.

Otillåtna bonuserbjudanden riskerar att locka spelare med problem att upprätthålla sitt spelande på ett sätt som kan anses ohälsosamt. Spelinspektionen ser mycket allvarligt på detta och har därför inlett tillsyn mot flera bolag angående deras bonuserbjudanden.

Bonus får bara erbjudas första gången

Det har förekommit påståenden i debatten om att lagen är otydlig. Det finns dock en definition i lagen som anger att alla rabatter eller liknande ekonomiska incitament med koppling till spelen är att se som en bonus. Det är också tydligt att en licenshavare bara får erbjuda bonus första gången en spelare spelar på licenshavarens spel. Om licenshavare bryter mot reglerna kan myndigheten ingripa med höga sanktionsavgifter. Licensen kan också återkallas.

Spelinspektionen har idag skickat en skrivelse till samtliga licenshavare angående tillsynsinsatsen och gällande regelverk.

Olika typer av bonus

I skrivelsen som skickats ut till spelbolagen tydliggör Spelinspektionen att till exempel cashback, payback eller sänkt spelaravgift kan vara en bonus enligt spellagen.

Ta del av skrivelsen

 Skrivelsen som skickats ut till samtliga licenshavare.

Läs mer hos Spelinspektionen.se >

Previous articleBettingstugan och Anders Limpar förlänger det uppskattade samarbetet
Next articlePRESSMEDDELANDE: Måttlig tillväxt på spelmarknaden 2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here