Unibet slår ett slag för damboxning med nytt ambassadöravtal

0
166
Unibet slår ett slag för damboxning med nytt ambassadöravtalKindred satsar på damboxning i Storbritannien genom ett sponsorsamarbete med tre kvinnliga världsmästarstjärnor inom sporten som nu blir ambassadörer för Kindreds varumärke Unibet. Sponsoravtalet är det största avtalet med aktiva kvinnliga boxare i Storbritannien när det gäller löptid och värde.

Kindred Group plcs (Kindred) flaggskeppsvarumärke, Unibet har tecknat ett 12-månaders sponsorskap med boxartrion Raven Chapman, Ellie Scotney och Nina Hughes och driver därmed Kindreds ambitiösa nya modell för sponsorskap vidare till damboxning. Chapman, som är kontrakterad av Frank Warrens Queensbury Promotions, är WBC International Champion. Scotney är en del av Shane McGuigans stall av boxare och blev nyligen IBF World Super-Bantamweight Champion efter en seger över Cherneka Johnson. Hughes har innehaft WBA Bantamweight-världstiteln sedan juli 2022. Avtalet är det största ambassadörsavtalet som ingåtts med aktiva kvinnliga boxare i Storbritannien och överträffar alla liknande kommersiella avtal som gjorts av ett brittiskt företag när det gäller löptid och värde.      

“Intresset för damboxning växer, och vi kände att det var avgörande för Kindred att öka vårt engagemang för sporten – och speciellt i dessa tre fantastiska boxare. Vi kunde inte valt tre mer passande ambassadörer för Kindred – de omfattar allt som är fantastiskt med boxning. Vi ser fram emot vad det kommande året kommer att föra med sig, och vi hoppas att Kindreds stöd hjälper dem att nå ännu större och bättre framgångar”, säger Sam Mead, General Manager Kindred Group.

“Unibet har tydligt engagerat sig för damboxning, och det är spännande att vara en del av det. I våra samtal blev det tydligt att deras ambitioner för sporten överensstämmer med mina, och deras stöd kommer att vara ovärderlig för mig när min karriär utvecklas”, säger Raven Chapman, WBC International Champion.

Kindreds sponsormodell fokuserar på att ansvarsfullt och hållbart bidra till idrottsorganisationer och de samhällen de verkar i. Kindred har investerat i lokalsamhällen och klubbar, inklusive initiativet #TeamTalk – ett projekt med utgångspunkt i mental hälsa som syftar till att erbjuda en ‘trygg plats’ för män att prata – projektet har fått stöd av personligheter som Wayne Rooney och Steven Gerrard.För ytterligare information:
Maria Angell Dupont, External Communications Manager, Kindred Group
press@kindredgroup.com
+46 72 165 15 17

Om Kindred Group 
Kindred Group är ett av världens ledande nätbaserade spelbolag med verksamhet i Europa, Nordamerika och Australien. Kindred Group erbjuder underhållning i en säker, trygg och hållbar miljö för över 30 miljoner kunder via något av de 9 varumärken som ryms inom koncernen. Bolaget har cirka 2.500 medarbetare globalt och är medlem av European Gaming and Betting Association (EGBA), samt medgrundare av IBIA, (International Betting Integrity Association). Kindred Group är granskat och certifierat av eCOGRA för överensstämmelse med EU:s rekommendation om principer för konsumentskydd och spelansvar från 2014 (2014/478/EU). Kindred Group är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kindredgroup.com  

Nasdaq Stockholm, KIND-SDB  

Taggar:Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleViaplay Group and TV3 Group enter Baltic agreement
Next articleSBB:s intressebolag PPI utvärderar möjlig börsintroduktion och notering på Oslo-börsen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here