Wicket Gamings dotterbolag Wegesrand´s museispel "Abenteuer Hanse" nominerat till "Best Serious Game

0
1264Wicket Gamings dotterbolag Wegesrand har nominerats i kategorin “Best Serious Game” vid German Computer Game Award 2023 för sin museiapp “Abenteuer Hanse”.

Appen, som gör det möjligt för unga och gamla besökare att gå på en mycket speciell upptäcktsresa i det europeiska Hansemuseet Lübec, kopplar ihop virtuellt innehåll med utställningen och skapar en ny, lekfull upplevelse kopplad till Hansans historia.

“Den här nomineringen gör hela teamet stolt och bekräftar vår kompetens inom digitalisering för museer och utställningar. Med tanke på att detta är ett museiprojekt, som anses vara en något ovanlig nisch, är det en särskilt stor framgång för oss. Vi tackar uttryckligen Dr. Felicia Sternfeld och teamet från European Hanse Museum för det goda samarbetet och för deras vilja att testa sådana här innovativa lösningar i museet, säger Paul Lanzendorf, utbildningschef på Wegesrand, och tillägger; “användningen av gamification och seriösa spel öppnar nya samtida perspektiv för lekfull kulturförmedling, i kombination med förstärkt verklighet uppstår helt nya perspektiv.”

Wegesrand arbetar med liknande projekt för andra museer, bland annat Forschungsmuseen of the Leibniz-Society, Nationalmuseum Zürich, Stiftung Preußischer Kulturbesitz, Hermanns Monument i Detmold, Ludwig Erhard Centre (LEZ) i Fürth, Neanderthal Museum i Mettmann, LWL Prussia Museum i Minden, Clemens Sels Museum i Neuss och Kunsthalle Mannheim.

Wegesrand

Wegesrand är verksamma inom utbildning, spel och film. Med ett omfattande nätverk av experter utnyttjar företaget den innovationspotential som finns inom digitalisering. Tvärvetenskapliga team från olika branscher inom digital medieproduktion skapar unika lösningar, bland annat interaktiva upplevelser för museer. Wegesrand-koncernen omfattar ett nätverk av innehav som täcker olika yrken inom digital medieproduktion, bland annat utbildningsutveckling, serious games, gamification, spel och utveckling av immateriella rättigheter. Wegesrand har utvecklat många projekt och tillämpningar där verktyg som gamification eller serious games möjliggör en modern och effektiv kunskapsöverföring. www.wegesrand.net

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00

Om Wicket Gaming

 

Wicket Gaming är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, spel och EdTech. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel (“F2P”) inom mobilspel för Android och iOS. Inom EdTech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som Wicket Gaming har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.
Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleThunderful Group ingår avtal om likviditets- garanti
Next articleCTEK offentliggör slutligt utfall i företrädesemissionen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here