5 sätt att skapa ett miljövänligt kontor

0
2318
5 sätt att skapa ett miljövänligt kontor
Pixabay: jdpereiro

Varje verksamhet söker ständigt efter sätt att spara pengar. Därför kan en del dra sig för att göra åtgärder för att få deras kontor mer miljövänligt. De är rädda att det ska kosta dem alldeles för mycket och tänker att det viktigaste är att de riktigt stora företagen tar sitt ansvar. Men faktum är att det finns saker du kan göra för att få ert kontor mer miljövänligt och dessutom spara pengar på det! Här är fem tips som är bra både för plånbok och miljö!

Byt ut lamporna till LED

Det kanske enklaste sättet att göra kontoret miljövänligt är att byta ut till LED-lysrör. De sparar en hel del energi och håller mycket, mycket längre än andra lampor. De kostar lite mer att köpa in, men det tjänar man snabbt in på.

Minska ner på antalet skrivare

Ju krångligare det är att skriva ut eller kopiera, och ju längre folk behöver gå för att göra det, desto mindre kommer de att skriva ut. Behöver ni verkligen skriva ut så mycket som ni gör på ert kontor? Kan ni digitalisera mera? Färre skrivare är ofta lika med färre utskrifter, vilket betyder att ni behöver köpa in mindre papper och färre träd behöver fällas. Enkel matte!

Använd miljövänliga engångsartiklar

Försök att om möjligt använda biologiskt nedbrytbara engångsartiklar och uppmuntra kunder att skicka tillbaka returer i originalförpackningen.

Inför digitala underteckningar

Visst, det är kul att sätta en kråka på ett papper då och då, men nu för tiden så finns det digitala sätt att skriva under som gör att det är helt onödigt att skriva ut ett papper bara för att någon ska skriva under. Kolla upp vilken typ av digital namnteckning eller identifikation som passar bäst för er verksamhet.

Byt till digitala fakturor och kvitton

Förutom att många föredrar papperslösa lösningar eftersom de inte är lika lätta att tappa bort som ett fysiskt kvitto eller räkning, så är de mycket bättre för miljön. Och de kostar er dessutom mindre pengar. Redan förra året kunde vi läsa om hur matbutiker lanserar digital kvitton.

Positiva biverkningar

Om du inför mer ekovänliga lösningar på ert kontor kan det komma att få en hel del positiva biverkningar. Personalen märker så klart av den nya stämningen och kanske börjar fundera på hur de själva kan vara mer miljövänliga i vardagen. Om du har tur börjar de cykla till jobbet och blir då både friskare, gladare och mer produktiva. Du kommer att märka att ni faktiskt sparar in pengar och kanske bäst av allt- du kan ha ett gott samvete eftersom du vet att du gör din del för att bevara vårt jordklot och motarbeta negativa tendenser som faktiskt hotar hela vår existens. (Det låter hårt, men är faktiskt sant).

Det finns egentligen inget negativt med att göra sitt kontor mer ekovänligt, mer än att det kanske krävs lite ansträngning för att sätta igång. Men när du väl har implementerat dessa förändringar kommer det att kännas helt naturligt och inte vara något jobbigt som du behöver gå och tänka på hela tiden. Lycka till med ditt miljövänliga kontor!

Previous articleSpelinspektionens remissvar på (Fi2021/04095) Nya spelansvarsåtgärder med anledning av covid-19
Next articleUttalande från den oberoende Budkommittén i Aspire Global plc med anledning av det offentliga uppköpserbjudandet från NeoGames S.A. ("NeoGames")

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here