Lätt att ta flexibla lån i Sverige

0
783
Lätt att ta flexibla lån i Sverige

För den som lever ett aktivt liv är det många gånger svårt att planera med lång framförhållning. Anledningen till att den aktive inte kan planera med särskilt lång framförhållning är att det hela tiden kommer nya aktiviteter som man vill ta del av. Många av dessa aktiviteter äger också rum på platser som ligger långt bort från hemmet, man behöver helt enkelt göra en resa för att delta.

Det säger sig själv att även om ibland gillar att ta det lugnt hemma och spela casino utan svensk licens så är det ofta man inte är hemma och tar det lugnt utan istället är man ute och rör på sig, går på fester och gör annat som kan vara mycket kul.

En utmaning med ett mycket aktivt liv är dock att det kostar en hel del pengar att leva det aktiva livet. Detta kan göra att även den aktive som har en god inkomst kan behöva låna pengar ibland för att klara av utgifterna. När sådana situationer uppstår är det mycket bra att det finns något som heter privatlån.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är, precis som hörs av namnet, ett lån som tas för privat konsumtion. Privatlån skiljer sig från till exempel bostadslån i flera viktiga avseenden. För det första så är ett bostadslån knutet till en speciell egendom som en person köper, bostaden. Samma sak gäller med billån eller båtlån. Man tar ett lån med ett föremål som säkerhet. Det är denna säkerhet som gör att banken eller kreditinstitutet vågar sig på att låna ut pengarna.

När man tar ett privatlån så är det istället låntagarens inkomst som utgör säkerheten för lånet. Detta gör att personer med mycket små inkomster också kan ta ett privatlån.

En annan mycket viktig fördel som ett privatlån har i jämförelse med ett bostadslån är att de pengar som låntagaren lånar med ett privatlån kan användas till precis vad som helst. Det är detta som är en så stor fördel för den som lever det där aktiva livet och vill fylla på kassan inför en helgresa till en europeisk storstad till exempel.

Tänk på detta innan du lånar

Innan man tar ett lån är det några saker man bör ta i beaktande. Det är mycket viktigt att man räknar ut den faktiska kostnaden för lånet samt den faktiska betalningen som ska göras varje månad. Det kan låta konstigt men dessa två belopp är inte desamma.

Den faktiska kostnaden för ett lån är den nominella räntan plus de avgifter som ska betalas varje månad. Det är väldigt ofta en låntagare missar detta eftersom denne lägger fokus på endast den nominella räntan.

En lika viktig del i ett lån är amorteringen. Lånet ska faktiskt betalas tillbaka och återbetalningen sker månad för månad. Detta gör att det belopp som låntagaren måste betala varje månad är större än räntan och avgifterna. Glömmer man bort detta när man räknar på hur man ska klara ett lån är det lätt hänt att det blir väldigt fel.

I samband med ett lån gör långivaren alltid en kreditupplysning på låntagaren. Det är denna som ligger till grund för beslutet om låntagaren ska få låna eller inte.

Allabolag.se
Previous articleGlobal Gaming 555 AB publicerar årsredovisningen för 2019 (English version follows)
Next articleGlobal Gaming byter VD i maltesiskt dotterbolag (English version follows)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here