Så håller du dina videosamtal på nätet privata

0
1992
Så håller du dina videosamtal på nätet privata

Nästan från ingenstans har gemene man tvingats bli väldigt bekant med videosamtalsmjukvara, oavsett om det är på grund av arbete, skola eller bara för att man vill prata med sina isolerade familjemedlemmar och kompisar.

Det finns en fara i att anta att sådana samtal kommer utan säkerhetsrisker ,och om du vill minska risken för oinbjudna gäster så finns det vissa säkerhetsåtgärder som bör vidtas. Tyvärr skiljer sig många av säkerhetsåtgärderna åt från plattform till plattform, men det finns några säkerhetsprinciper som alla bör följa, oavsett vilket program de använder.

Håll koll på vad du delar

Man borde alltid vara försiktig med vad man delar med sig av på nätet, detta inkluderar såklart vad som sägs och görs i ett videosamtal. Även om du bara pratar med dina vänner, så vet du aldrig om någon oinbjuden gäst kommer smyger sig in och spelar in, så var försiktig med vad du säger. Försök att dela så lite känslig information som möjligt.

Man bör också tänka på videoaspekten av samtalet. Bilder på vägen eller en titt på din bokhylla kan avslöja information som du annars velat hålla privat. Lösningen på detta är dock tämligen enkel, bara flytta till ett rum utan många tydliga personliga ägodelar.

Det andra alternativet är att använda programmets inbyggda funktioner. I Skype har du möjlighet att sudda ut bakgrunden så att den blir otydlig, och i Zoom kan du helt enkelt byta ut bakgrunden mot en virtuell sådan.

Håll samtalet låst

Många videosamtal börjar med en inbjudningslänk, så var försiktig vem du skickar den till. Det är till exempel ett stort misstag att lägga den i social media, där den enkelt kan bli stulen och delad vidare.

De flesta videosamtalsprogram tillåter dig också att använda ett lösenord, vilket ytterligare ger dig ett lager av säkerhet. Se då till att inte använda ett alldeles för självklart lösenord, som till exempel ditt efternamn eller födelsedatum, då detta är information som lätt kan hittas om du är aktiv på nätet.

Kryptering är viktigt

Precis som med appar som använder sig av textchatt, så är det viktigt att data som du skickar och tar emot är krypterad. Detta är en teknologi som används flitigt av nästintill alla seriösa företag på nätet, från casinosajter där årets speltrend har blivit just säkerhet som en följd av nya regelverk som just applicerats, till vanliga hederliga sökmotorer och social media.

Kryptering innebär att även om polisen hade velat komma åt dina privata meddelanden, så kan de inte det. Med detta är alltså videosamtalen helt skyddade från folk som vill dig ont.

Uppdatera din mjukvara

Detta är ytterligare en säkerhetsåtgärd som är applicerbar överallt. Det gäller inte bara videosamtal eller chattappar. Genom att ständigt hålla din mjukvara uppdaterad säkerställer du att alla nya säkerhetshål och brister blir fixade åt dig.

Företag arbetar ständigt med att leta efter kryphål och säkerhetsbrister i sin programvara, så du kan vara säker på att ett seriöst företag ofta kommer uppdatera sitt program. Om du använder ett program som inte uppdateras ofta kan det vara läge att byta.

Allabolag.se
Previous articleKommuniké från årsstämman 2020 i Global Gaming 555 AB
Next articleInterim report Q1 2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here