Förslag på nytt kreditförbud på spel om pengar

0
372

Finansdepartementet har remitterat en promemoria med förslag på att införa ett mer heltäckande förbud mot att betala med kredit vid spel om pengar. Syftet med förslaget är att motverka att spel om pengar leder till skuldsättning. 

Spelbolag med svensk licens omfattas av en omsorgsplikt som innebär att de ska motverka överdrivet spelande. De ska ha en handlingsplan för genomförandet av det arbetet. I promemorian föreslås att Spelinspektionen ska få ett bemyndigande att ställa krav på vad dessa handlingsplaner ska innehålla. Det är något som efterfrågats av Spelinspektionen och som syftar till att licenshavarna ska genomföra omsorgsplikten på ett bättre sätt. 

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 september 2024 (bemyndigandet) respektive den 1 april 2025 (kreditförbudet). 

Läs mer och ta del av propositionen på regeringen.se

Läs mer hos Spelinspektionen.se >

Previous article”Det är alltid lika spännande att hitta sätt att förbättra sig själv och resultaten” — fredagsporträttet med Cecilia Thand
Next articleSBB etablerar joint venture-bolag för samhällsfastigheter tillsammans med Castlelake vilket tillför likvid till SBB om cirka 5,2 miljarder kronor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here