Svenskarna tillhör de som rest mest utomlands visar rapporten ”A Year in Travel”

0
592
Svenskarna tillhör de som rest mest utomlands visar rapporten ”A Year in Travel”Resandet är tillbaka! Online-reseföretaget eDreams ODIGEO, med det nordiska varumärket Travellink, har summerat resandet hittills under 2021 i rapporten ”A Year in Travel”. Statistik från över 650 flygbolag, visar att svenskarna hör till de som rest mest utomlands senaste året, jämfört med resten av världen. Nästan en tredjedel av resenärerna har dessutom stannat borta längre än en vecka – en siffra som sticker ut i ett globalt perspektiv. Rapporten visar även att vi framför allt bokar resor inom Europa 2022. Samtidigt visar sökningarna att resenärerna drömmer om platser långt bort.

I rapporten ”A Year in Travel” har eDreams ODIGEO samlat bokningsstatistik* kring svenskarnas och resten av världens resebeteende hittills under året. För 2021 visar siffrorna att nästan en tredjedel av de svenska resenärerna har stannat borta längre än en vecka. Samtidigt säger 26 procent att resan varat i 14 dagar eller mer, vilket är högre än det globala snittet på 17 procent.

– Sverige sticker ut på fler sätt än bara vistelsetid. Under 2021 har svenskarna även rest mer utrikes jämfört med resten av världen. Baserat på resultatet ser det ut som att resandet har kommit tillbaka snabbare i Sverige jämfört med andra länder, säger Bettina Lemeßier, PR-chef på Travellink.

Av flygresor som hittills har gjorts av svenskar under 2021 har 11 procent skett inom landet, 69 procent till länder inom kontinenten och 20 procent är interkontinentala. För resterande länder går 30 procent av flygresorna inrikes, 52 procent inom kontinenten och 18 procent mellan olika kontinenter.

Rapporten ”A Year in Travel” visar även att svenskarnas bokade resor 2021, ofta var sista minuten-resor. Under 2021 bokades den största andelen resor med mindre än 15 dagar kvar till avfärd (37 procent). För 2021 var de tre mest populära resmålen att besöka utanför Sverige, Pristina, Malaga och Barcelona. Intresset för Spanien har stigit 2021 jämfört mot 2020. Alicante, Malaga och Barcelona är platserna som har ökat mest i antal resor under 2021.

Hit reser vi 2022
Rapporten innehåller även siffror för hur vi planerar att resa 2022. Länderna i topp bland bokade resor för 2022 ligger alla inom Europa. Slutdestinationerna är platser som London, Milano och Malaga. Men sökstatistiken – vilken visar flest antal sökträffar – visar att en majoritet av svenskarna sökt på resmål som ligger längre bort, med platser som Bangkok, Phuket eller New York.

– Sedan början av 2021, har vi sett att reslusten finns där. Sökdata visar att våra kunder har fortsatt att drömma och planera framåt, trots resebegränsningar. Bokningarna fortsatte att öka allt eftersom vaccinationsprogrammen fortskred och idag ser vi positiva siffror. Från juni till augusti har bokningarna legat över nivåerna före covid, säger Pablo Caspers, Chief Travel Officer på eDreams ODIGEO.

Länk till rapporten ”A Year in Travel” här.

Top 10 – Hit bokar svenskarna resor för 2022

  • London
  • Milano
  • Malaga
  • Geneve
  • Palma
  • Gran Canaria
  • Paris
  • Barcelona
  • Alicante
  • Amsterdam

*Bokningsstatistik från rapporten ”A Year in Travel”, innehållande statistik från över 650 flygbolag över hela världen, för resor bokade 1 januari – 15 oktober 2021 och som avser resor från 1 januari till 31 december 2021, samt bokningar gjorda för 2022. Jämförelser har gjorts med samma datum 2020 och 2019.
 

Om Travellink

Travellink är en av Nordens ledande onlineresebyråer med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. För 17 år sedan var vi pionjärer på resor online. Idag är vi marknadsledande och en del av Europas största onlineresegrupp eDreams ODIGEO, representerat i 45 länder. Travellink har marknadens snabbaste och kraftfullaste bokningsfunktion med störst utbud av flyg, hotell, hyrbilar och kombinationer av flyg och hotell. I utbudet finns över 650 flygbolag, över 2,1 miljoner hotell och 40 000 destinationer över hela världen. Alltid till bästa möjliga pris, högsta kvalitet och bästa service.

Om eDreams ODIGEO

eDreams ODIGEO är ett av världens största online resebolag och ett av de största e-handelsföretagen i Europa. Med sina fyra ledande online-resebyråvarumärken – GO Voyages, Opodo, Travellink och metasökmotorn Liligo – servar de mer än 17 miljoner kunder på 45 marknader varje år. Företaget är listat på Spanish Stock Market, eDreams ODIGEO samarbetar med över 650 flygbolag och har partnterskap med 130. Varumärket erbjuder det bästa inom reguljära och lågprisflyg, hotel, kryssningar, biluthyrning, paketresor, semesterpaket och reseförsäkringar, för att göra resandet enklare, mer tillgängligt och till bättre värde för kunder över hela världen.
Taggar:Läs hela pressmeddelandet på Cision.com

Previous articleC Security Systems avslutar konvertibellån
Next articleAnnika Berglund rekryterad till chef för affärsområde sakförsäkring

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here