Avstängda spelare ska inte kunna spela

0
288

Spelinspektionen vidtar åtgärder

Ett krav för att spelbolagen på den svenska marknaden ska få använda sin licens är att de är anslutna till självavstängningsregistret på Spelpaus.se. Alla bolag måste göra kontroller mot Spelpaus.se innan de låter sina kunder spela.

I media har det rapporterats om brister hos spelbolagen på det här området vilket även Spelinspektionen sett i sin egna tillsyn. Det handlar bland annat om licenshavare som inte har en aktiv anslutning gentemot Spelpaus.se, vilket betyder att avstängda spelare har kunnat spela hos dessa bolag.

Spelinspektionen har mot bakgrund av det inlett tillsyn på området och kommer att agera mot de licenshavare som inte ansluter sig till Spelpaus.se eller som, trots avstängning, tillåter avstängda spelare att spela. Om ett spelbolag har problem med anslutningen till Spelpaus måste de omedelbart vidta åtgärder för att säkerställa att avstängda spelare inte kan spela. Det finns inte några undantag från detta krav.

Om spelbolagen brister i kravet att kontrollera och stoppa spelare som stängt av sig kan det betraktas som en allvarlig överträdelse av regelverket, vilket skulle kunna betyda att spelbolaget blir av med sin licens. Men om Spelinspektionen bedömer det som tillräckligt kan myndigheten istället meddela en varning som kan förenas med en sanktionsavgift. Sanktionsavgiften får högst uppgå till tio procent av licenshavarens omsättning.

Läs mer hos Spelinspektionen.se >

Previous articleAllmänheten om spel 2018: Två av tre svenskar spelar om pengar
Next articleSvenska fotbollförbundet kan inte överklaga beslut om vadhållning

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here