Betsson förvärvar majoriteten av aktierna i sportboksverksamhet för B2B

0
197
 

Betsson AB (publ) har genom dotterbolag förvärvat 80 procent av aktierna i KickerTech Malta Limited av TG Holdings Limited. KickerTech är ägare till en sportboksverksamhet för business to business (B2B). Förvärvet stödjer Betssons tillväxtstrategi inom B2B med en ökad kundbas och ytterligare skalbar teknologi, och stärker samtidigt den befintliga sportboken med avancerade verktyg för trading och modellering, samt ny funktionalitet för spelare.

KickerTech har 50 medarbetare som arbetar med att utveckla avancerade oddsmodeller, tradingteknologi och sportboksfunktionalitet. Teamet är baserat i Vilnius, Litauen. För de senaste tolv månaderna som avslutades den 30 september 2022 uppgick den förvärvade verksamhetens intäkter till 2,6 miljoner EUR och EBIT uppgick till 1,3 miljoner EUR. Signering och stängning av transaktionen har ägt rum idag, och den totala köpeskillingen för 80 procent av aktierna uppgår till 14 miljoner EUR på kassa- och skuldfri basis. Köpeskillingen kommer att betalas i tre delar, med 6 miljoner EUR i kontanta medel omedelbart, 4 miljoner EUR i kontanta medel om sex månader samt ytterligare 4 miljoner EUR om tolv månader, antingen i kontanta medel eller aktier emitterade av Betsson.

Den kontanta delen av köpeskillingen finansieras genom Betssons befintliga likvida medel.

”Vi fortsätter att växa vår sportboksverksamhet över hela världen och den här affären kommer dels att stärka vår position som en av de ledande sportboksoperatörerna inom B2C på marknaden, dels komplettera vårt konkurrenskraftiga sportbokserbjudande inom B2B. Vi förvärvar en beprövad affärsverksamhet med en historik av tillväxt i kundbas, omsättning och intäkter för sportboken. Förvärvet bidrar med sportboksfunktionalitet, teknisk kompetens och resurser samt nya B2B-kunder. Det är glädjande att få välkomna de nya medarbetarna och kunderna till Betsson-koncernen”, kommenterar Pontus Lindwall, VD för Betsson AB.

För ytterligare information, kontakta:
Martin Öhman, CFO Betsson AB
+46 (0)8 506 403 00, ir@betssonab.com

Roland Glasfors, Vice President Communications & Investor Relations, Betsson AB

+46 760 024863, ir@betssonab.com

 

Om Betsson AB
Betsson AB (publ) är ett holdingbolag som investerar i och förvaltar snabbväxande bolag inom onlinespel. Bolaget är ett av de största inom onlinespel i Europa och har som ambition att växa snabbare än marknaden, både organiskt och genom förvärv. Detta ska ske på ett lönsamt och hållbart sätt, och med olika lokala anpassningar. Betsson AB är noterat på Nasdaq Stockholm
(BETS B).

  
Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleKlarna Kosma och Krea i nytt partnerskap – ska hjälpa fler små och medelstora företag att få bättre lånevillkor
Next articleOncopeptides fas 3-studie LIGHTHOUSE bekräftar ytterligare kliniska nyttan med melflufen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here