CTEK utser Steven Jenkins till Chief Technology Officer

0
312
CTEK utser Steven Jenkins till Chief Technology Officer
CTEK utser Steven Jenkins till Chief Technology OfficerCTEK har utsett Steven Jenkins till ny Chief Technology Officer (CTO). Positionen som CTO är nyinstiftad på CTEK och innebär ett övergripande ansvar för hela produktutvecklingsorganisationen. Steven tillträder sin tjänst, som även innebär en plats i koncernledningen, under november.

Steven Jenkins har en lång erfarenhet inom produktutveckling, främst inom fordonsindustrin, konsumentprodukter samt innovationsbolag. Steven kommer senast från en position som CTO/ Executive Vice President för Veoneer Active Safety Integration där han ansvarat för företagets teknikstrategi och produktportfölj inom förarassistans (ADAS). Han har tidigare även varit verksam hos Motorola Mobility samt Configura där han innehaft ett antal ledande roller inom produktutveckling. Steven, ursprungligen från Birmingham, UK men sedan mer än 20 år boendes i Sverige, har en examen inom datavetenskap från Bradford University.

– Jag är glad över att kunna välkomna Steven Jenkins till den nyinstiftade rollen som CTO på CTEK. Stevens mångåriga erfarenhet att driva multinationella produktutvecklingsorganisationer inom komplexa områden kommer att vara essentiellt för CTEKs framgång över tid, säger Henrik Fagrenius, VD och koncernchef för CTEK.

–Jag är spänd av förväntan inför min nya roll på CTEK, ett bolag med en lång historia av innovativ produktutveckling, säger Steven Jenkins, ny CTO på CTEK.För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marcus Korsgren, Global Director Strategy & Communication, marcus.korsgren@ctek.com

Om CTEK

CTEK med huvudkontor i Vikmanshyttan i Dalarna är internationellt ledande inom batteriladdningslösningar, huvudsakligen för fordon.

Företaget utvecklar en rad olika produkter för fordonsbranschen, från 12V & 24V-laddare till laddningslösningar för elfordon. Produkterna säljs via globala distributörer och återförsäljare, till fler än 50 av världens ledande fordonstillverkare samt genom laddningsoperatörer, fastighetsägare och andra organisationer för att ge tillgång till el-laddningsinfrastruktur.

CTEK har en unik kultur baserad på en passion för innovation. Företaget har ett djupt rotat engagemang för att stötta övergången till en hållbar transportsektor, genom att leva efter branschledande ESG-standarder.

Läs mer på CTEK:s webbplats: www.ctek.com  

CTEK’s aktie är noterad på Nasdaq Stockholm Mid Cap, och handlas under tickern CTEK.

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleTransaktionen med Brookfield har erhållit konkurrensgodkännande, slutförs under fjärde kvartalet
Next articleSkydd av unga spelare i fokus när Spelinspektionen redovisar regeringsuppdrag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here