Kindred möjliggör banbrytande utbildning om spel för Rangers FC i Skottland

0
426
Kindred möjliggör banbrytande utbildning om spel för Rangers FC i Skottland
Kindred möjliggör banbrytande utbildning om spel för Rangers FC i SkottlandKindred kommer att finansiera oberoende, banbrytande utbildningssessioner om ansvarsfullt spelande speciellt utformade för spelare och personal på Rangers FC i Skottland. Sessionerna kommer att ledas av EPIC Risk Management, en konsultfirma för ansvarsfullt spelande som arbetar med klubbar, ligor och förbund runt om i världen.

Kindred Group plc (Kindred) markerar i år tio år av samarbete mellan Kindred och den skotska fotbollsklubben Rangers FC i Skottland. I år har Kindred ägnat sin sponsorplats på framsidan av matchtröjan till sin “Zero % Mission” som är en del av koncernens ambition, Journey towards Zero. Målet med ambitionen är att över tid ska noll procent av spelöverskottet genereras från osunt spelande. Samarbetet markerar också nästa steg i att leda utvecklingen mot en bättre sponsormodell som gynnar idrottsorganisationer och de samhällen de verkar i. 

Det är första gången en klubb i Scottish Premiership samarbetar med en organisation som EPIC för att ge oberoende vägledning om ansvarsfullt spelande till sina anställda. Vägledningen följer det arbete EPIC utför i den engelska fotbollsligan, English Football League, och andra ligor runt om i världen. Utbildningssessionerna kommer att vara skräddarsydda och anpassade till individuella behov och kommer att innehålla insikter från före detta fotbollsspelare som har upplevt problem relaterade till spel, inklusive några som har spelat fotboll på internationell nivå.

“Kindred vill bedriva en hållbar verksamhet som byggd på att kunder roar sig på ett säkert sätt. Därför har vi bekräftat vårt engagemang inte bara till detta projekt med Rangers, utan även till vår “Journey towards Zero”. Utöver det investerar vi i vår teknologi för att ytterligare utveckla vårt sofistikerade spelövervakningssystem. Detta, tillsammans med en större tonvikt vid utbildning och meddelanden om ansvarsfullt spelande, kommer att hjälpa Kindred att driva vår branschledande sponsormodell som gynnar klubbar och deras samhällen framåt”, säger Sam Mead, UK General Manager, Kindred Group.

“Vi inser vikten av att skydda våra spelare och personal och låta dem diskutera frågor relaterade till sektorn i en välkomnande och förstående miljö. Att sessionerna leds av före detta fotbollsspelare är en stor fördel, utöver att diskutera regelboken tillförs också ett viktigt perspektiv genom sin förmåga att relatera. Vi är tacksamma gentemot Kindred, med vilka vi har ett positivt, långsiktigt förhållande, för att de finansierar sessionerna som hjälper oss att gå i täten i den här frågan i Skottland”, menar Karim Virani, Chief Commercial Officer, Rangers FC.

“Utbildning är kärnan i EPIC:s erbjudande, med stöd av erfarenheter från dem som verkligen har levt med konsekvensen av spelrelaterade problem. Vi inser sektorns betydelse för Storbritanniens underhållningsindustri, och vi är dedikerade i att tillhandahålla en skräddarsydd, holistisk tjänst som gör det möjligt för deltagarna att dela och diskutera frågor på ett säkert sätt. Vi är glada att Rangers är den senaste i raden av framstående fotbollsklubbar som inser vikten av att skydda sina spelare och sin personal genom förebyggande utbildning”, avslutar Michelle Evans, Senior Sports Partnerships Manager, EPIC Risk Management.

Herrarnas A-lag, B-lag och damlag kommer att delta. Utvalda akademikullar kommer att delta separat.   För ytterligare information:
Maria Angell Dupont, External Communications Manager, Kindred Group
press@kindredgroup.com
+46 72 165 15 17

Om Kindred Group 
Kindred Group är ett av världens ledande nätbaserade spelbolag med verksamhet i Europa, Nordamerika och Australien. Kindred Group erbjuder underhållning i en säker, trygg och hållbar miljö för över 30 miljoner kunder via något av de 9 varumärken som ryms inom koncernen. Bolaget har cirka 2.500 medarbetare globalt och är medlem av European Gaming and Betting Association (EGBA), samt medgrundare av IBIA, (International Betting Integrity Association). Kindred Group är granskat och certifierat av eCOGRA för överensstämmelse med EU:s rekommendation om principer för konsumentskydd och spelansvar från 2014 (2014/478/EU). Kindred Group är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kindredgroup.com  

Nasdaq Stockholm, KIND-SDB  

Taggar:Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleSBB offentliggör ett frivilligt återköpserbjudande för vissa utestående hybridinstrument och seniora värdepapper
Next articleWicket Gaming AB genomför namnbyte till edyoutec AB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here