Kindreds Journey towards Zero-siffror visar på hållbara och långsiktiga framsteg

0
162
Kindreds Journey towards Zero-siffror visar på hållbara och långsiktiga framstegI det fjärde kvartalet 2023 var Kindreds andel av intäkter från osunt spelande 3,1 procent. Förbättringseffekten av ett sundare spelbeteende efter intervention var 87,4 procent, jämfört med 86,7 procent i det föregående kvartalet. Det förbättrade resultatet efter interventioner speglar hållbara och riktade insatser över tid. Kindred fortsätter sitt åtagande att bidra till en hållbar bransch på alla marknader.

Kindred Group plcs (Kindred) andel av intäkterna från osunt spelande minskade något till 3,1 procent (Q3 2023 3,3 procent) under det fjärde kvartalet 2023. Glädjande nog ökade andelen identifierade kunder som uppvisade förbättrat beteende efter interventioner till 87,4 procent, jämfört med 86,7 procent i Q3. Den hållbara positiva trenden i förbättringseffekten efter interventioner, observerad över en längre tid, vittnar om hela företagets orubbliga engagemang och samlade insatser. Det återspeglar Kindreds kontinuerliga åtagande att främja positiv förändring inom branschen.

Global statistik från Kindred Group     Q1 2023     Q2 2023     Q3 2023  Q4 2023 
Andel av spelöverskott från högriskspelare        3,3%          3,1%   3,3% 3,1%    
Förbättringseffekt efter intervention                       83,0%     86,4% 86,7%     87,4%    

*90 dagars rullande period mellan 20 september och 18 december 2023 

”När man adresserar nedgången i intäkter från osunt spelande bör detta göras ur ett långsiktigt perspektiv. Det är viktigt att notera att våra siffror har visat på en stadig nedgång. Från och med det tredje kvartalet 2021 har våra interventioner förbättrats från 64,9 procent till 87,4 procent. Dessa framsteg visas i vår transparenta rapportering och att vi arbetar konsekvent med denna fråga. Det belyser det engagemang som går igen i hela företaget och förvandlar det som började som ett projekt till en central del av Kindreds DNA”, säger Alexander Westrell, kommunikationsdirektör på Kindred Group.

I februari 2021 började Kindred kommunicera gällande sin andel av intäkter från osunt spelande samt förbättringseffekten efter intervention.

Om Kindreds Journey towards Zero

Kindred är fast beslutna om att transformera spelande genom att vara en pålitlig källa till underhållning som bidrar positivt till samhället. Av den anledningen har Kindred åtagit sig att nå noll procent spelöverskott från osunt spelande på sin plattform och att kvartalsvis rapportera den statistiken. Detta görs för att öka transparensen, bidra till en faktabaserad dialog om osunt spelande och öka kännedomen om Kindred Groups hållbarhetsarbete. För att läsa mer, besök:www.kindredgroup.com/zero.För ytterligare information:
Maria Angell Dupont, External Communications Manager, Kindred Group
press@kindredgroup.com
+46 72 165 15 17

Om Kindred Group 
Kindred Group är ett av världens ledande nätbaserade spelbolag med verksamhet i Europa, Nordamerika och Australien. Kindred Group erbjuder underhållning i en säker, trygg och hållbar miljö för över 30 miljoner kunder via något av de 9 varumärken som ryms inom koncernen. Bolaget har cirka 2.500 medarbetare globalt och är medlem av European Gaming and Betting Association (EGBA), samt medgrundare av IBIA, (International Betting Integrity Association). Kindred Group är granskat och certifierat av eCOGRA för överensstämmelse med EU:s rekommendation om principer för konsumentskydd och spelansvar från 2014 (2014/478/EU). Kindred Group är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kindredgroup.com  

Nasdaq Stockholm, KIND-SDB  

Taggar:Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleRevolutionerar upplevelsen av elbilsladdning: CTEK lanserar CHARGESTORM® CONNECTED 3 i Sverige och EU-länderna
Next articleUppdatering gällande påstående från obligationsägare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here