L åker ur riksdagen – MP klarar sig kvar

0
355Liberalerna och Miljöpartiet har båda under fyra procent i opinionen inför valet i höst. Men bara ett av partierna kommer att misslyckas med att klara riksdagsspärren, enligt nya odds från Unibet.

Med mindre än 200 dagar kvar till riksdagsvalet börjar temperaturen skruvas upp i takt med att valrörelsen tuffar igång på allvar. För Liberalerna och Miljöpartiet väntar en kamp för att klara fyraprocentsspärren. Enligt opinionsläget är stödet lågt för båda partierna, men enligt nya odds från Unibet kommer MP trots allt klara spärren, medan L åker ur. Enligt oddsen är sannolikheten 56 % för MP att nå över 4 % av rösterna, och 63,3 % att L hamnar under strecket.

– Enligt opinionsläget ligger både L och MP under spärren just nu, men oddsen visar sannolikheten för ett utfall på själva valdagen. Vid samma tidpunkt inför förra valet var det KD som låg pyrt till. Unibets odds visade då att de ändå skulle klara fyraprocentsspärren, vilket också blev fallet, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Fördel Andersson om statsministerposten

I racet om vem som får ta ledartröjan i Sveriges kommande regering ligger nuvarande statsminister Magdalena Andersson bäst till. Ett spel på att nästa regeringschef tillhör Socialdemokraterna ger 1,85 gånger insatsen, jämnfört med 1,95 för Moderaterna. Att Centerpartiet tar posten står i 11 gånger pengarna.

Odds vs opinionsmätningar

Oddsen tar hänsyn till fler faktorer än opinionsmätningar. Trender, aktuella händelser och historiska data påverkar oddssättningen. Oddsen är dessutom beroende av spelarna. Hur insatserna fördelas har betydelse för hur oddsen blir. De slutliga oddsen sätts av en analysexpert med stor erfarenhet på området.

Unibets odds på riksdagsvalet 2022

Procent mottagna röster – Liberalerna (l)
Över 4                  2.50
Under 4                1.45

Procent mottagna röster – Miljöpartiet (mp)
Över 4                  1.65
Under 4                2.10

Partitillhörighet för nästa statsminister
Socialdemokraterna 1.85
Moderaterna 1.95
Centerpartiet 11.00
Sverigedemokraterna 21.00

För de senaste oddsen se: https://www.unibet.se/betting/sports/event/1004966394

För mer information, vänligen kontakta: 
Henrik Holm, spelexpert070-875 41 31henrik.holm@unibet.se
Om Unibet           

Unibet grundades 1997 och är en del av Kindred Group, en speloperatör noterat på Nasdaq Stockholm. Kindred Group äger och driver 9 varumärken, däribland Unibet, och är ett av de största privata spelbolagen på den europeiska marknaden. Kindred Group har över 30 miljoner kunder. Kindred Group är medgrundare av EGBA (European Gaming and Betting Association) och av IBIA, samt medlem av RGA, Remote Gambling Association i Storbritannien och granskad och certifierat av eCOGRA vad gäller ansvarsfullt och rättvist spelande.

Mer information om Kindred Group plc finns på www.kindredgroup.com och twitter.com/KindredGroup
 


Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleSpelinspektionen ser positivt på Finansinspektionens beslut om Trustly Group
Next articleHammarström är den sol-Klara favoriten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here