Projekt som håller tiden ger ökad kundnöjdhet

0
365

Trots kriser och utmaningar kunde de stora ROT-projekten hos Einar Mattsson löpa på som planerat under 2022. Alla dessa tillsammans plus förvaltningsinsatser kring drift, skötsel, ordning och reda och utemiljö-insatser resulterade i den höjning av kundnöjdhet som Einar Mattsson mäter årligen. 

Luxlampan 5 på Lilla Essingen och etapp 1 på Bergsgruvan St 52 på Södermalm kunde färdigställas som planerat förra året. I augusti 2022 startade projektet på Kvadraten 36, även det på Södermalm. Etapp 2 på Bergsgruvan samt renoveringen/tillbyggnaden på Råttan 13 är igång nu under 2023. Andra större underhållsprojekt dominerades 2022 av arbeten med klimatskalet, tak och fasad samt fönster i ett antal fastigheter. Vidare fortsatte arbetet med att installera digitala inpasseringssystem i flera fastigheter, samt utbyte av tvättsmaskiner baserat på den stora inventeringen av tvättstugorna som genomfördes 2021.
I Hjulsta fortgår projektet där gamla loftgångsbelysningar ersätts av effektiva och energisnåla LED-installationer med bättre belysningsbild. Projektet slutförs 2023 och bidrar till en ytterligare ökad upplevelse av trygghet i området.

Utemiljö och trygghet
Alla dessa åtgärder visade sig tillsammans med servicen vara uppskattat. I den årliga hyresgästundersökningen AktivBo indikerade detta i hög kundnöjdhet även 2022. Utemiljön fick särskilt bra betyg, bland de bästa i Sverige. Därtill visade undersökningen att trygghetsindex har ökat hela 6,9 procentenheter sedan 2017.

– Resultaten visar att vi är på rätt väg, men det finns alltid utrymme för förbättringar. För mig är hyresgästernas återkoppling otroligt viktig, säger Martin Fors, fastighetschef för Einar Mattssons bestånd bestående av 6000 hyresrätter.

Samma höga kvalitet på renoveringarna överallt
Ända sedan 1950 har Einar Mattsson själva utvecklat och byggt hyresrätter för eget ägande och förvaltning. I beståndet finns även fastigheter som uppförts av andra byggherrar. De allra äldsta byggdes redan på 1880-talet. Gemensamt för Einar Mattssons fastigheter är att samtliga, gamla som nya, förvaltas med samma höga kvalitet oavsett om de finns innanför tullarna eller runt om i Storstockholm.
Den långsiktiga fastighetsresan är ett ständigt pågående arbete.

Source link

Previous articleFörvaltningsrätten upphäver Spelinspektionens beslut om varning och sanktionsavgift mot ATG
Next articleEinar Mattssons Ylva Forslund belönades med Polisens medalj för sitt engagemang i Hjulsta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here