Rocker och Bussgods i samarbete om betalningar

0
243
Rocker och Bussgods i samarbete om betalningar
Rocker och Bussgods i samarbete om betalningarRocker och Bussgods har tecknat avtal om samarbete för trygga och flexibla betalningar för frakttjänster och varor som fraktas med Bussgods. Privatpersoner som handlar direkt med varandra och fraktar med Bussgods ges tillgång till samma betallösningar som i e-handeln. Det förbättrar förutsättningarna för konsumenter att handla begagnat och stödjer den cirkulära ekonomin i Sverige.

Rocker är ett fintechföretag som bygger marknadens bästa plattform för vardagliga finansiella tjänster och hållbara betalningar. Rocker erbjuder idag bland annat betaltjänster på Blocket för tryggare och smidigare affärer mellan privatpersoner. 

Bussgods är ett logistikföretag som transporterar gods och möjliggör transaktioner för både privatpersoner och företag. Transporterna sker vanligen via reguljärbuss, vilket innebär miljöfördelar då både passagerare och paket åker i samma fordon. Bussgods är en viktig länk i marknaden för handel med begagnade och nya varor mellan både privatpersoner och företag.

Rocker och Bussgods har idag inlett samarbete för att tillhandahålla tryggare och mer flexibla betalningar för Bussgods frakttjänster och för betalning av varor som handlas direkt mellan Bussgods kunder. 

Tjänsten är en fullt ut integrerad lösning i Bussgods kundflöde där Rocker administrerar och hanterar betalningsflöden och kundernas medel, identifierar säljare och köpare och erbjuder tillgång till kundtjänst 24/7 via mail, telefon och chat. Köparen kan betala med Swish, kort eller genom 14 dagars kostnadsfri faktura. För belopp över 1 000 kronor har köparen möjlighet att delbetala köpet. Det innebär att privatpersoner som handlar direkt med varandra får tillgång till samma typ av betallösningar som i e-handeln.

“Smidiga och trygga transaktioner ska inte bara vara förbehållna e-handeln. Även privatpersoner och små företag ska kunna handla tryggt och enkelt med varandra. Våra betallösningar förenklar den direkta handeln av begagnade varor och understödjer den cirkulära ekonomin till nytta för både konsumenter och klimat”, säger Hanna Neidenmark, Rockers vd. 

“Samarbetet med Rocker inom betalningar kommer att stärka vår kundnöjdhet och säkra våra kunders affärer på ett tryggt sätt. Det innebär även att vi renodlar vår affärsmodell framåt och ger våra kunder ett modernt affärsgränssnitt”, säger Niclas Strandberg, Bussgods vd.

Rocker möjliggör även en säkrare och mer flexibel hantering av Bussgods tjänst Efterkrav, som gör affären mellan köpare och säljare ännu tryggare. Tilläggstjänsten innebär att kostnaden för varan och fraktkostnaden betalas in av köparen till Rocker före det att varan skickas. Utbetalning av mottaget belopp sker till säljaren inom 24 timmar efter det att varan har hämtats ut av köparen. Det innebär att en säljare slipper ligga ute med pengar för frakt och vet att pengarna är inbetalda innan varan skickas. Köparen kan själv välja betalsätt, inklusive betalning i efterskott, och får möjlighet att ta emot och granska varan innan pengarna betalas ut.

Rockers betallösning för Bussgods bygger på ett öppet API, vilket gör det möjligt att integrera den på i stort sett vilken marknadsplats som helst där köpare och säljare av varor och tjänster möts. 

Lanseringen av tjänsterna sker under det fjärde kvartalet 2021. Kontakt

Oscar Hyléen, Kommunikations- och IR-direktör Rocker oscar.hyleen@rocker.com+46 709 23 59 25
Mikael Byström Logistik & IT-utvecklingsansvarig Bussgods mikael.bystrom@bussgods.se+46 705 62 49 49
 

Om Rocker

Rocker AB (publ) är ett fintechföretag med bas i Stockholm. Rockers vision är att etablera den ledande appen för banktjänster genom att erbjuda finansiella tjänster enklare att använda och mer prisvärda för vanliga människor. Rocker erbjuder tjänster inom betalningar, lån och krediter och sparande. Rockers peer-to-peer checkoutlösning erbjuds idag till kunder, under varumärket Rocker Pay, på Blocket som är Sveriges största marknadsplats för begagnade varor. Rocker har tillstånd som betalningsinstitut i EU och står under tillsyn av Finansinspektionen. Största ägare i Rocker är Schibsted och LMK med 32 respektive 17 procent av aktierna. www.rocker.com

Om Bussgods

Bussgods är ett logistikföretag med lång och stolt historia. Genom åren har vi transporterat gods för både privatpersoner och företag genom Sverige. Många av turerna i Norrland går med reguljärbuss, vilket innebär att passagerare och paket körs i samma fordon. Miljövänligt och punktligt! www.bussgods.se 
 

Du kan även läsa pressmeddelandet hos Cision.com

Previous articleFas 3-studien OCEAN visar att melflufen är minst lika effektivt som pomalidomid – det mest använda läkemedlet i relapserande refraktärt multipelt myelom
Next articleSpiffbets kasinovarumärke Turbovegas adderar sportsbook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here