Vd Intervju kring förvärvet av spelet Idle King

0
515Wicket Gaming AB (publ) släpper idag en intervju med bolagets vd Eric de Basso som presenterar och svarar på frågor kring förvärvet av Idle King.

Frågor och svar om Idle King och Motap

Hur tycker du att förvärvet passar in i den övergripande strategin för Wicket Gaming?

Om man tittar på vad Wicket Gaming har sagt att man ska göra så är det att vi ska jobba med spel och med edtech. Inom spel har vi en titel, Cricket Manager, och adderar nu ett till spel till det benet, det är väldigt logiskt. Varför vi nu väljer ett casual spel? Man kan ju bara leka med tanken; varför kan vi inte ha en Idle Cricketeer? Sportspel behöver inte alltid vara djupa. Även om vi har ett djupt spel nu så kan nästa steg lika gärna vara ett casual-spel.

 

Du nämnde att data för spelet ser väldigt lovande ut, vad skulle du annars säga att spelet bidrar med ur aktieägarnas synpunkt?

Vad det bidrar med är väldigt tydligt, vi har ett spel som är klart och “softlaunchat”, vi ska ta över tillgångarna, vi ska monetarisera, balansera och trycka ut det och börja tjäna pengar på det direkt. Spelet har ingen väntetid.

 

Följdfrågan blir då varför Motap väljer att sälja det här spelet, ett färdigutvecklat spel som visar på lovande KPI:er, varför ska man sälja det?

Det gäller att man tittar på vilka som äger Motap – Ahoiii Games. De har specialiserat sig på lärande barnappar i första hand, man byggde Idle King som ett led i att försöka skapa ett lite roligare spel i en lärande miljö. Man har fullt fokus på sina lärandeappar (edtech) som går under namnet Fiete och har 17 miljoner nedladdningar och 200 tusen organiska nedladdningar månatligen. Det man har gjort med Idle King är att man tagit en del av inputen från de lärande apparna för barn och skapat ett casual spel.

 

Och sen är det så här, vad är det de egentligen gör? I min värld är det inte så att vi förvärvar spelet. Det är snarare så att de köper in sig i vårt bolag. Det är egentligen så jag vill se det. Vi får in väldigt stark kunskap som ägare i vårt bolag. Det innebär att vi kommer kunna tillgodogöra oss den kunskapen när vi sen vill gå vidare för att spetsa vårt edtech segment.

 

Hur ser du att Wicket kommer samarbeta framåt med Motap?

Jag tror att det kommer bli tätare än någonsin. Motap ägs ju av Ahoii och jag vill intensifiera samarbetet med Ahoii. Nu har vi ju köpt Motaps enda IP. Det vi vill göra nu är att stärka samarbetet med Ahoii Games som vi vet är ytterst skickliga på att skapa edtech-appar. Jag var nere i Tyskland när vi signerade avtalet och träffade då ägarna och grundarna av Ahoii och Motap och vi pratade om hur vi ska kunna samarbeta ytterligare. Det tycker jag är jätteviktigt, vi får in mycket kunskap och kan ge tillbaka mycket kunskap.

 

Ni förvärvar ju också teknologin bakom Idle King, hur ser du att den kan användas inom ramen för Wicket Gaming?

Det vi har tittat på när vi gjort den tekniska DD:n (utvärderingen) är hur snabbt man kan skala upp det här till ett nytt spel. Motoriken i spelet är redan där och heter Idle King idag. Varför kan man inte ha ett lättsamt cricketspel byggd på samma plattform? En Idle Cricketeer? Om vi redan ska penetrera den indiska cricketmarknaden med vårt huvudnummer, Cricket Manager, då har vi redan hittat alla de människor som tycker om cricket, varför kan vi inte erbjuda dem ett eget casual spel och promota det in i vårt spel? Managerspel är djupt och kräver tanke, i det här fallet har vi ett litet lättsammare spel som du ska spela fem till tio minuter om dagen. Den ger spelaren väldigt mycket glädje i en annan typ av miljö.

 

Länk till video intervju:

https://youtu.be/PFMKfh6GO-g

Länk till presentation i pdf:

https://linked-dimensions.com/wp-content/uploads/2022/12/Wicket_Gaming_Idle_King_presentation.pdf

 

Idle King KPI:er:

Retention data (Retention: spelare som återvänder till spelet):

Dag 1: 36 %

Dag 3: 14 %

Dag 7: 6,5 %

Dag 28: 1,4 %

 

ARPDAU (Average revenue per daily user):

0,10 USD

 

Top Game Benchmark – Arcade/simulation (Source: GameIntel

The data is latest Q4 Y 2022)

 

Retention data:

Dag 1: 28 %

Dag 3: 11 %

Dag 7: 6,5 %

Dag 28: 1,7 %

 

ARPDAU: 0,04 USD

 

Länk till Idle King – Google Play

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.motap.idleking&hl=en&gl=US

 

Länk till Idle King – App Store

https://apps.apple.com/us/app/idle-king-tycoon-tap-games/id1479539390?l=en

 

Trailer för Idle King:

https://www.youtube.com/shorts/4P1ptzUYcys

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00

Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt spelutvecklingsbolag som grundades 2015. Bolagets affärsidé bygger på att utveckla och distribuera så kallade free-to-play-spel inom sportgenren baserade på egenägda varumärken. Sedan start har Bolaget arbetat med att utveckla sin första titel, Cricket Manager, som är ett managerspel inom cricket för mobila enheter som går ut på att skapa och äga sin egen cricketklubb och tävla mot andra spelare runtom i världen. Målet är att skapa ett av världens mest populära cricketmanagerspel för mobila enheter och att använda en teknisk plattform för att bredda spelportföljen till att innefatta andra sportmanagerspel.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.
Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleHöga matpriser avgörande när var tredje minskar på köttet i jul
Next articleEinar Mattsson får markanvisning i Bagarmossen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here