Wicket Gaming tar viktigt steg in på den amerikanska kapitalmarknaden. Aktier handlas nu även på OTCQB under kortnamn “WIGAF”

0
120229 september 2022 – Wicket Gaming (“WIG” eller “bolaget”, ISIN:SE0015811377; ticker: WIG; Spotlight Stock Market, välkomnades idag av OTC Markets Group för handel på OTCQB i USA. Det är ett viktigt steg för Wicket Gaming på den amerikanska kapitalmarknaden, handeln förbättrar tillgången på WIG-aktier för amerikanska investerare.

Wicket Gaming har idag kvalificerat sig för att handlas på OTCQB Venture Market under symbolen “WIGAF”. OTC Markets Group är en operatör av reglerade marknader för handel med 12 000 amerikanska och internationella värdepapper, vilket ger internationella företag möjlighet att göra sina aktier mer lättillgängliga för amerikanska investerare. Amerikanska investerare kan nu hitta aktuell finansiell information och realtidsinformation på nivå 2 för aktiehandel i WIG-aktien på www.otcmarkets.com. Handel på OTCQB markerar ett viktigt steg för Wicket Gaming i att tillhandahålla mer transparent handel och tillgodose efterfrågan från amerikanska investerare.

 

Eftersom Wicket Gaming redan är noterat på kvalificerad internationell marknadsplats (Spotlight Stock Market), gör standardiserad marknadspraxis det möjligt för Wicket Gaming att använda hemmamarknadsrapporteringen för att göra bolagsinformation tillgänglig i USA via OTCQB. För att kvalificera sig för handel måste Wicket Gaming uppfylla finansiell standard, följa bäst praxis för bolagsstyrning och visa efterlevnad av tillämpliga regelverk för värdepapper.

Aktier som handlas på OTCQB Best Market tillgängliggörs via Spotlight Stockmarket (Scale Segment), vilket förväntas ha en positiv effekt på den totala handeln med WIG-aktier.

 

I en kommentar säger Wicket Gamings vd Eric de Basso:

“Att notera Wicket Gaming parallellt på OTCQB är ett viktigt steg för att göra det enklare för amerikanska investerare att handla med aktien. Vi gör detta mot bakgrund av ett ökat amerikanskt intresse för aktien och bolaget. Genom noteringen kommer handel möjliggöras i dollar under amerikanska timmar.”

 

Om OTC Markets Group Inc.

OTC Markets Group Inc. (OTCQX: OTCM) driver reglerade marknader för handel med 12 000 amerikanska och internationella värdepapper. Våra datadrivna standarder för informationsgivning utgör grunden för våra tre offentliga marknader: OTCQX(R) Best Market, OTCQB(R) Venture Market och Pink(R) Open Market. Våra OTC Link(R) alternativa handelssystem (ATS) tillhandahåller kritisk marknadsinfrastruktur som mäklare och distributörer förlitar sig på för att underlätta handel. Vår innovativa modell ger bolag effektivare tillgång till de amerikanska finansmarknaderna. OTC Link ATS, OTC Link ECN och OTC Link NQB är var och en ett SEC-reglerat ATS, som drivs av OTC Link LLC, en FINRA- och SEC-registrerad mäklare-handlare, medlem SIPC.

 

För att lära dig mer om hur vi skapar bättre informerade och effektivare marknader, besök www.otcmarkets.com.

 

Mediakontakt:

OTC Markets Group Inc., +1 (212) 896-4428, media@otcmarkets.com

 

Instrumentet (WIGAF) som kommer att handlas på OTCQB är ett skapat instrument som återspeglar värdet från WIG-aktien som handlas på Spotlight Stock Market.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00

Jan Grigo, CFO, Wicket Gaming AB
E-post: jan@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 734 86 90

Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt spelutvecklingsbolag som grundades 2015. Bolagets affärsidé bygger på att utveckla och distribuera så kallade free-to-play-spel inom sportgenren baserade på egenägda varumärken. Sedan start har Bolaget arbetat med att utveckla sin första titel, Cricket Manager, som är ett managerspel inom cricket för mobila enheter som går ut på att skapa och äga sin egen cricketklubb och tävla mot andra spelare runtom i världen. Målet är att skapa ett av världens mest populära cricketmanagerspel för mobila enheter och att använda en teknisk plattform för att bredda spelportföljen till att innefatta andra sportmanagerspel.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.
Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleIf i samarbete för att hjärtsäkra Sveriges bostadsområden
Next articleMax Verstappen and Viaplay expand long-term partnership

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here