Yabie lanserar betal- och kassalösning som förvandlar telefonen till en kortterminal

0
231
Yabie lanserar betal- och kassalösning som förvandlar telefonen till en kortterminalStockholm, 21 november, 2022 – Det svenska fintechbolaget Yabie lanserar idag Yabie Go, den första produkten på den nordiska marknaden som erbjuder ett fullskaligt kassasystem och en kortterminal direkt i din smartphone. Produkten är utvecklad på Tap-to-Pay-tekniken som möjliggör kontaktlösa-betalningar. 

Med Tap-To-Pay-tekniken kan en smartphone transformeras till en kortläsare baserat på den inbyggda NFC-teknik som finns i de flesta smartphones idag. Det innebär att en handlare kan ta emot betalningar via kortbetalningar, digitala plånböcker och smartwatches endast genom att kunderna blippar mot handlarens telefon istället för en extern kortterminal. 

”Vi strävar outtröttligt efter att göra våra kunders vardag enklare genom innovativa betallösningar. Givet att telefonen är den enhet du sannolikt använder allra mest och alltid har på dig, så känns det helt naturligt att kunna erbjuda betalningar genom den. Det här är ytterligare ett steg i vår resa att bygga ut ett ekosystem av digitala tjänster och produkter till småföretagare”, säger Mathias Plank, vd på Yabie. 

Fintechbolaget Yabie är först ut på den svenska marknaden att brett lansera Tap-To-Pay-tekniken i form av en app som erbjuder ett komplett kassasystem och kortterminal. Den följer samma säkerhets- och krypteringskrav som ställs på andra betalmedel och har genomgått godkännande enligt PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards).

Tap-To-Pay-tekniken möjliggör ett transformationsskifte i betalningsbranschen. Historiskt sett har handlare alltid varit beroende av hårdvara för att facilitera betalningar i en fysisk miljö med separata enheter för kassasystem och kortterminal. Genom den här typen av produkt kan handlare använda sig av sin redan befintliga hårdvara (smartphone) och därigenom spara på både pengar och miljön.

Lanseringen sker tillsammans med våra samarbetspartners Swedbank Pay och det danska fintechbolaget Softpay. 

Vid tidpunkten för lanseringen är tekniken endast tillgänglig för Android på den svenska marknaden, med en plan för lansering för Apple iPhone (iOS) under första kvartalet 2023. 
Yabie är ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag, som med innovation och säljkraft konsoliderar marknaden för kassasystem och betallösningar. Den molnbaserade allt-i-ett-produkten lockar allt från kvarterskrogen till IKEA. Sedan starten har bolaget tagit in drygt 650 miljoner SEK i riskkapital av bland andra Creades, Swedbank och NFT Ventures.

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleNy styrelse har utsetts för Amasten Fastighets AB (publ)
Next articleMalin Axland utses till chefsjurist på Amasten Fastighets AB (publ)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here