Johan Strand blir ny VD för fintech-bolaget Zimpler

0
580
Johan Strand blir ny VD för fintech-bolaget ZimplerZimpler internrekryterar tidigare CFO, Johan Strand, till rollen som VD. Nu fokuserar bolaget på att växa globalt och som organisation – samtidigt som de tar sig an nya kundsegment.

– Det vi bygger nu är en global infrastruktur ovanpå den befintliga bankinfrastrukturen som finns idag. Bankbetalningar är en bättre lösning är kortbetalningar, både vad gäller smidighet för slutkund och utifrån ett säkerhetsperspektiv. Här kommer Zimpler spela en betydande roll, säger Johan Strand, ny VD på Zimpler.
Om sin nya roll säger han själv att beslutet har vuxit fram i diskussion med styrelsen kring vad som är bäst för företaget, utifrån var de befinner sig idag.
– Jag har varit med mer eller mindre från start, vilket gör att jag kan bolaget innan och utan. Det är alltid speciellt att byta roll inom samma bolag – kollega idag och chef imorgon. Det finns problem men framförallt är det en fördel och en styrka”, säger Johan Strand.

Rekryterar nyckelpersoner från konkurrenterna
Zimpler har gått från 35 anställda till 70 anställda på ett halvår och satsar på det dubbla inom ett år. Bolaget har den senaste tiden rekryterat stora namn från konkurrenter i branschen, bland annat Linda Höglund från Klarna (HR), Raoul Mehta från P.F.C. och tidigare Mannheimer Swartling samt Catrine Rhenberg från Trustly och tidigare iZettle och PayPal.
– Min uppgift just nu är att skapa den arbetsplats och det företag där folk vill vara. Vi bygger det företaget vi själva vill jobba på. Vi har redan en grym företagskultur och den vi vill behålla samtidigt som vi växer. För att lyckas med det behöver vi attrahera och behålla rätt människor, säger Johan Strand.

Går in i nya marknader och kundsegment
Bolagets mål just nu är att växa både geografiskt och inom nya kundsegment. Kvar under andra kvartalet är Estland och Nederländerna och i höst väntar Sydamerika. I de nya partnerskapen finns representanter från flera olika kundsegment. 
– Vi ser ett ökat intresse för våra lösningar från flera olika kundsegment. Allt från traditionella betalningslösningar där vår produkt kan modernisera och effektivisera flöden till startups inom gigekonomi och e-commerce där våra lösningar är avgörande för att kunna driva innovation, säger
Johan Strand. Samtidigt menar Johan Strand att det enda sättet att hålla sig relevant är att konstant förnya sig.
– Det enda vi vet är att vi idag har en produkt som inte gick att bygga för fem år sedan och att den produkt vi måste ha om fem år inte går att bygga idag. Detta ställer krav på oss – att lyssna på våra kunder och följa med i den teknik som tillgängliggörs, säger Johan Strand.

2020 var första året som bolaget gick med vinst
Fintech-bolaget lanserade under 2019 en ny account-2-account lösning och gjorde under 2020 sitt bästa år hittills. Bolaget drog in 118 miljoner kronor i intäkter, jämfört med 28 miljoner året innan, vilket resulterade i en vinst på 35 miljoner.
–  Precis som många startup har vi jobbat hårt för att hitta den perfekta produkten och den rätta marknaden för produkten. Att vi nu kan visa upp att vi går med vinst är ett bevis på att vi hittat rätt, säger Johan Strand.

Johan Strand ersätter t.f. VD Peo Nilsson som nu går tillbaka till sin ordinarie roll i styrelsen, tillsammans med bland annat Zimpler-grundarna Johan Friis och Kristoffer Ekman Sinclair.
– Att Johan går från CFO till att bli vår nya CEO känns som ett naturligt steg. Johan känner Zimpler innan och utan och han vet precis vilken tillväxtresa vi står inför och vad som behöver göras. Utöver det har Johan en förmåga att vara både inspirerande visionär och en pragmatisk problemlösare samtidigt som han är en tydlig ledare, säger Johan Friis.
Maria Frändegård Head of Communicationsmaria.frandegard@zimpler.com

Zimpler är ett svenskt fintech-företag som erbjuder enklare och säkrare transaktioner – utan behov av kort. Zimpler är specialiserat på betalningar från konto till konto och är används av konsumenter och handlare runt om i Europa för effektiva betalningar såväl som utbetalningar. Genom snabb expandering till nya nyckelmarknader är vårt uppdrag att zimplifiera betalningstransaktioner för alla. För mer information, se www.zimpler.com

Taggar:Du kan även läsa pressmeddelandet hos Cision.com

Previous articleKammarrätten: Inget prövningstillstånd för Spelinspektionen gällande upphävt vitesföreläggande mot Spooniker
Next articleKammarrätten sänker sanktionsavgiften för AG Commucitations Ltd och Genesis Global Ltd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here