Loomis har beställt 150 bepansrade elfordon för den amerikanska marknaden från Xos

0
425
Loomis har tecknat avtal med Xos, Inc (NASDAQ: XOS) för leverans av 150 bepansrade elfordon för den amerikanska marknaden. Vid slutet av 2022 hade Loomis USA 20 bepansrade elfordon i drift från samma leverantör som uppfyllde Loomis höga prestandakrav gällande säkerhet, räckvidd och vikt.

 

Loomis har ett uttalat mål att vara den ledande hållbara affärspartnern i branschen och omvandlingen av fordonsflottan är ett led i detta. Loomis har åtagit sig att minska sina utsläpp där den största klimatpåverkan kommer från egna transporter. Beställningen av ytterligare elfordon i USA är ett viktigt steg för att minska verksamhetens användande och beroende av fossila bränslen.

“Vi ämnar vara ledande i branschens omvandling och strävar att minska klimatutsläppen från vår verksamhet. Genom att avsevärt öka antalet elfordon i den amerikanska verksamheten är vi på god väg att både minska våra egna utsläpp och hjälpa våra kunder att nå sina utsläppsmål samtidigt som vi bibehåller vår höga säkerhetsstandard,” säger Aritz Larrea, vd och koncernchef. “Vi är stolta över vårt samarbete med Xos och kommer fortsätta att aktivt samarbeta med leverantörer för att hitta innovativa lösningar i utvecklingens framkant. Vi ämnar fortsätta minska våra koldioxidutsläpp samtidigt som vi säkerställer våra anställdas och kunders säkerhet.”

 

Loomis hållbarhetsmål är integrerade både i affärsstrategin och i bolagets finansiering. Sedan 2021 har Loomis emitterat hållbarhetslänkade obligationer under ett hållbarhetslänkat finansieringsramverk, med ett mål kopplat till att minska de absoluta koldioxidutsläppen med 20 procent till slutet av 2025, jämfört med 2019 års nivå.

 

“Att arbeta med det branschledande teamet på Loomis under de senaste fyra åren har varit avgörande för att nå där vi står idag i vårt arbete att hjälpa fordonsflottor att gå över till batteridrift,” säger Dakota Semler, vd på Xos.

De beställda fordonen kommer att levereras och tas i drift successivt från och med andra halvåret 2023.  I takt med att fordonsflottan förnyas globalt kommer Loomis att fortsätta investera i el- och hybridfordon, samt byta till lättare och säkrare fordon.

Detta pressmeddelande finns också tillgängligt på bolagets webbplats, www.loomis.com

 

 

1 februari 2023Kristian Ackeby
Ekonomi- och finansdirektör

Mobiltelefon: 070-569 69 98   
Epost: kristian.ackeby@loomis.com

Jenny Boström
Ansvarig för investerarrelationer

Mobiltelefon: 079-006 45 92
Epost: jenny.bostrom@loomis.com

Loomis erbjuder säkra och effektiva helhetslösningar för betalningar samt distribution, hantering, förvaring och återvinning av kontanter och andra värdeföremål. Loomis kunder är banker, detaljhandlare och andra aktörer. Loomis bedriver verksamhet via ett internationellt nätverk av cirka 400 operativa lokalkontor i drygt 20 länder. Loomis sysselsätter cirka 24 000 personer och omsatte 2021 cirka 19,7 miljarder kronor. Loomis är noterat på large cap-listan på Nasdaq Stockholm.

Se Loomis börskurs hos Avanza =>

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleSamhällsbyggnadsbolaget i Norden AB erhåller en topp ESG rating från Sustainalytics
Next articleViaplay Group enters Dutch distribution deal with Solcon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here