Nu höjer Rocker sparräntan – högsta på marknaden

0
502
Nu höjer Rocker sparräntan – högsta på marknadenStigande räntor och pressade marginaler. Det var länge sedan marknadsläget såg ut som det gör i dag. För att kunna fortsätta erbjuda en av marknadens högsta sparräntor höjer nu bankutmanaren Rocker sin sparränta ytterligare. 

För oss är det självklart att höja sparräntan när även de andra räntorna nu går upp. När börsen svänger och inflationen höjs är det extra viktigt att se över och ha koll på hur och var du sparar dina pengar. Vi vill att våra kunder ska få ut det mesta av sitt sparande och därför erbjuder Rocker ränta från första kronan. Våra kunder kan nu få upp till 1,45 procent i sparränta i vårt premiumpaket upp till 50 000 kr, vilket är marknadens högsta, säger Jonas Hultin, vd på Rocker.

Sveriges inflation är i dag över sex procent, det är den högsta inflationstakten sedan början av 90-talet. I takt med att priser på mat och drivmedel stiger, stiger även räntorna på lån. Resultatet blir självklart mindre i plånboken hos konsumenter. Rocker erbjuder ett sparkonto med en av marknadens högsta sparräntor som nu blir ännu mer fördelaktigt.

Traditionellt ger banker hög ränta till dem med mycket pengar. Så fungerar det inte hos oss. Vi tycker inte att man ska ha lönen liggandes på ett lönekonto med 0 procents ränta. Hos Rocker får alla ränta från första kronan, säger Jonas Hultin.

Rocker erbjuder tre olika paket, Standard, Plus eller Premium där räntesatsen varierar mellan 0,85 och 1,45 procent beroende på vilket Rockerpaket du har.

– Vår uttalade vision är att Rocker ska bli ett alternativ till dagens storbanker. Sedan vi lanserade vår nya app i april förra året har vi haft fler än 150 000 nedladdningar och fler än 30 000 har öppnat ett sparkonto varav de flesta under 2022. I oroligare tider värderar folk i högre utsträckning att se över sina villkor, säger Jonas Hultin.

De nya räntorna gäller från tisdagen den 7/6 2022.

Rockers paket:

Standard
0,85 % upp till 50 000 kr
0,39 % för sparande mellan 50 001 – 1 050 000kr

Plus
1,15 % upp till 50 000 kr
0,64 % för sparande mellan 50 001 – 1 050 000 kr

Premium
1,45 % upp till 50 000 kr
0,89 % för sparande mellan 50 001 – 1 050 000 kr

 Vill du veta mer, vänligen kontakta:

Lina Lindahl
Communications Manager
0761096083
lina.lindahl@rocker.com

Om Rocker
Rocker AB (publ) är ett fintechföretag med bas i Stockholm och med visionen bygga marknadens bästa plattform för vardagliga finansiella tjänster och hållbara betalningar. Rockers affärsområde Rocker erbjuder tjänster inom sparande, betalningar, lån och krediter. Affärsområdet Rocker Pay möjliggör säkra och flexibla transaktioner för privatpersoners handel med begagnade varor. Rocker har tillstånd som betalningsinstitut i Sverige och står under tillsyn av Finansinspektionen.

Taggar:Du kan även läsa pressmeddelandet hos Cision.com

Previous articleRebrandat Zimpler satsar på fortsatt global expansion efter ännu ett rekordår
Next articleCTEK firar 25 år av innovation

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here