Rocker och Swiftcourt utvecklar ny standard för den cirkulära ekonomin

0
258
Rocker och Swiftcourt utvecklar ny standard för den cirkulära ekonomin
Rocker och Swiftcourt utvecklar ny standard för den cirkulära ekonominFintechbolaget Rocker och legal tech-företaget Swiftcourt har inlett en pilot för att utveckla en ny standard för hur morgondagens handel med begagnade varor ska bedrivas. Syftet är att förenkla för privatpersoner att handla säkert och tryggt direkt med varandra oavsett marknadsplats.

Säkra och flexibla betalningar samt effektiv digital kontraktshantering är två viktiga delar av framtidens handel mellan privatpersoner. Rocker och legal tech-företaget Swiftcourt samarbetar idag om digitala avtal och betalningar i Rockers Pays tjänster på Blocket och har nu startat en pilot för att utveckla nästa generations digitala köpekontrakt och betalningar för direkt handel mellan konsumenter i den cirkulära ekonomin. 

Samarbetet handlar om att bygga integrationer för smidiga och säkra digitala avtalsprocesser, trygga betalningar och utveckla framtidens standard för handel med begagnade varor. Avsikten är att göra det lättare och säkrare för privatpersoner att handla direkt med varandra, oavsett vilken marknadsplats de möts på.

“Smidiga och trygga transaktioner ska inte vara förbehållna e-handeln. Även privatpersoner ska kunna handla säkert och enkelt med varandra. Tillsammans med Swiftcourt utvecklar vi nu morgondagens standard för hur framtidens handel med begagnade varor ska bedrivas”, säger Hanna Neidenmark, Rockers vd.

“Det känns riktigt spännande att kunna ta ett redan framgångsrikt samarbete till nästa nivå. Att kunna erbjuda säkra och smidiga betalningar med digitala köpekontrakt är onekligen framtiden, där vi kan skapa trygghet för köpare och säljare genom hela köp- och säljprocessen tillsammans med Rocker”, säger Johan Hedén Hultgren, vd på Swiftcourt.

Piloten genomförs under det andra halvåret 2021.
 Kontakt

Oscar Hyléen, Kommunikations- och IR-direktör Rocker 

oscar.hyleen@rocker.com

+46 709 23 59 25
 

Om Rocker

Rocker AB (publ) är ett fintechföretag med bas i Stockholm och med visionen bygga marknadens bästa plattform för vardagliga finansiella tjänster och hållbara betalningar. Rockers affärsområde Rocker You erbjuder tjänster inom sparande, betalningar, lån och krediter i Rocker-appen. Affärsområdet Rocker Pay möjliggör säkra och flexibla transaktioner för privatpersoners handel med begagnade varor, bland annat på Blocket som är Sveriges största marknadsplats för begagnathandel. Rocker har tillstånd som betalningsinstitut i EU och står under tillsyn av Finansinspektionen. Största ägare i Rocker är Schibsted och LMK med 32 respektive 17 procent av aktierna. www.rocker.com
 

Du kan även läsa pressmeddelandet hos Cision.com

Previous articleFantasma Games AB (publ.) sluter avtal med Golden Matrix Group Inc. (OTC: GMGI) och ökar därmed sin räckvidd med upp till 400 operatörer.
Next articleSverige står stilla när landslaget spelar, men i halvtid shoppar vi elektronik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here