Rocker samlar de största digitala plånböckerna – nu även Samsung Pay

0
722
Rocker samlar de största digitala plånböckerna – nu även Samsung Pay
Rocker samlar de största digitala plånböckerna – nu även Samsung PaySom en del i strategin att erbjuda smarta och säkra betalningslösningar, oavsett plattform, samlar nu Rocker alla stora mobila plånböcker i sina finansiella tjänster. Rockers kunder har tidigare haft tillgång till Apple Pay och Google Pay. Nu utökar bankutmanaren erbjudandet med Samsung Pay. 

– Samarbetet med Samsung är en viktig milstolpe i vår ambition att erbjuda kunderna en helhetslösning där de enkelt kan samla hela sin ekonomi på ett och samma ställe, oavsett vilken eller vilka banker och konton man har, säger Jonas Hultin, vd på Rocker.

På tio år har andelen som betalar med kontanter fallit från runt 40 procent till under 10 procent. Att kontaktlösa betalningar blir allt mer populärt ser man även tydligt bland Rockers kunder, av dem har cirka 70 procent aktiverat mobila betalningar.

– Utmaningen med mobila betalningar har varit att kunden inte vill välja sin telefon baserat på om banken stöder betalningar för mobilmodell man har valt. Bland Rockers kunder ser vi ett enormt intresse för att betala med mobilen. Det är därför självklart för oss att ha med även Samsung Pay i vårt erbjudande, säger Jonas Hultin. 

Med det nya samarbetet kan nu Rocker och Samsung erbjuda även Galaxy-användare ett smidigt och säkert betalningssätt. Med Samsung Pay skyddas varje enskild transaktion då varje köp verifieras med irisskanning, fingeravtryck eller pinkod.

– Vi vet att många efterfrågar den nya tekniken och de fördelar som den ger med enkla och säkra betalningar. Vi är glada över att kunna erbjuda våra användare många betalningsalternativ och är stolta över att Rocker nu kan erbjuda Samsung Pay, säger Conny Lindström, Affärsutvecklingschef för mobilt på Samsung Norden.Vill du veta mer, vänligen kontakta:

Lina Lindahl
Communications Manager
076 1096083
lina.lindahl@rocker.com

Om Rocker
Rocker AB (publ) är ett fintechföretag med bas i Stockholm och med visionen bygga marknadens bästa plattform för vardagliga finansiella tjänster och hållbara betalningar. Rockers affärsområde Rocker erbjuder tjänster inom sparande, betalningar, lån och krediter i Rocker-appen. Affärsområdet Rocker Pay möjliggör säkra och flexibla transaktioner för privatpersoners handel med begagnade varor. Rocker har tillstånd som betalningsinstitut i Sverige och står under tillsyn av Finansinspektionen.

Om Samsung Pay
Samsung Pay är kompatibel med bland annat Samsungs S-serie, A-serie, Note, Flip/Fold/Z och Galaxy Watch från 2019 och framåt. Tjänsten fungerar även med kort från bland annat Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken, Danske Bank, ICA Banken, Skandia, Länsförsäkringar, Klarna och Coop. För hela listan på partners samt Samsung-modeller som funkar med Samsung Pay, besök Samsungs hemsida här (https://www.samsung.com/se/pay/). För mer information om Samsung Pay: https://www.samsung.com/se

Taggar:Du kan även läsa pressmeddelandet hos Cision.com

Previous articleAcroud publicerar delårsrapport Jan-Mar 2022: Stark organisk tillväxt på rätt väg i god fart
Next articleAvgående styrelseledamöter stärker sina innehav i Fantasma Games AB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here